15 juli, 2020

Ny stil från Cranchi med ny toppmodell

Settantotto är namnet på Cranchi Yachts nya 25 m långa flaggskepp med svepande linjer och rundade hörn för att förmedla en känsla av balans. Designer är Christian Grande.

Cranchi är sedan länge känt för sina kvalitetsbåtar, ibland med nydanande design. Det är länge sedan märket var vanligt i Sverige, men en och annan båt – även av de större modellerna – letar sig hit. Det nya flaggskeppet är dock inget för vanliga plånböcker. Prislappen hamnar på minst 45 Mkr…

Settantotos har en snygg profil och generösa volymer. Interiören har gott om naturligt ljus både på huvud- och lägre däck. Enligt designern Christian Grande har varvet försökt skapa något nytt med både nya stil och nya byggmetoder med bland annat nya sorters ytbehandlingar med målat glas. Stora öppningar förbinder utsidan och interiören.

Båten har ganska kantiga däck med en optimal layout för kabinerna samt de sociala utrymmena. En ovanlig funktion på en yacht i denna storlek är en extra toalett på huvuddäck.

Badplattformen hamnar allt mer i centrum på större båtar, särskilt om de utrustas med höj- och sänkbar lyft. Cranchi har valt den här lösningen och skapat ett stort utrymme för avkoppling, förvaring av vattenskotrar med mera.

Layouten under däck kan innehålla upp till fyra större kabiner med badrum. Alla sängar är placerade längsgående för att säkerställa bästa komfort. Ombord finns även en stor VIP-kabinen och utrymmen för besättning.

Fakta Cranchi Settantotto

Längd:                  25,15 m

Bredd:                  5,76 m

Vikt:                      57 000 kg

Bränsle:                5 920 liter

Vatten:                 1 250 liter

Hålltank:               2×500 liter

Personer:             18

Motorer:               Volvo Penta 3xD13 IPS (3×1 000 hk)

Design:                Centro Studi Ricerche Cranchi och Christian Grande

Pris:                     från 45 Mkr

Info: www.cranchi.com