Grekisk sommar är ett sinnestillstånd – Grekland välkomnar världen!

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN GREKISKA STATENS TURISTBYRÅ

Kosmopolitiska destinationer med hög nivå av infrastruktur och service. Upplev fridfulla vikar och ändlösa stränder som ger högsta välbefinnande.

Att vara med de människor du älskar, kontakt med naturen, känna sig fri.

Kosmopolitiska destinationer med hög nivå av infrastruktur och tjänster . Upplev fridfulla vikar och ändlösa stränder som ger högsta välbefinnande.
Förutom simning, kan du njuta av vattensporter, vindsurfing och dykning. Det finns oändliga möjligheter att segla runt och många andra sätt att njuta av föryngrande kraften i de grekiska haven.
Vad skulle du göra först?

Foto: GNTO, arkiv

Upptäck Grekland vid havet

Kykladerna: Upp med ankaret. Låt oss segla till Egeiska havets skärgård! Medan du seglar genom Kykladernas grupp av öar upplever du en fascinerande resa. Den starka medelhavsvinden (som kallas Meltemi) blåser i området och testar dina sjömäns uthållighet och färdigheter.

Foto: GNTO, arkiv

Läs mer: Cyclades

Lipsi, Dodecanese. Enligt myten är Lipsi det drömlika stadiet, där ett av de mest populära kapitlen i Odysséen av Ulysses utspelar sig. I Lipsi, även känd som Ogygia, förtrollade gudinnan Calypso den orädda vandraren i havet, Odysseus, som gav efter ett tag till förtrollningen av denna magiska plats. Sanning eller legend? Du kan kontrollera själv.

Dodecanese, Lipsi. Foto: GNTO, archive

Läs mer: Lipsi

Dykning – Oförglömlig undervattensupplevelse

Attika: Väggar, hålrum, undervattensgrottor och raviner samt rev fulla med liv och vrak erbjuder spektakulära bilder till besökaren. Det finns över 40 dykdestinationer i Attikaregionen. Erfarna dykare kan organisera och njuta av en dykvecka med 2-3 dykningar per dag, medan nybörjare kan njuta av sin första dykupplevelse i perfekta förhållanden och bli kära i undervattensvärlden.

Foto: GNTO, G Rigoutsos

Läs mer: Diving

Alonissos: första undervattensmuseet i Grekland!
Peristeras skeppsbrott upptäcktes i början av 1990-talet och kommer att vara det första som den grekiska regeringen öppnar för allmänheten sommaren 2020. Skeppet, som arkeologer tror var en stor atensk pråm, fraktade amforor fyllda med vin. Sannolikt sjönk hon mot slutet av det femte århundradet f.Kr. Vraket ligger nu cirka 30 meter under vattnet och historiker säger att det är det största fartyget i sitt slag som upptäckts under havet.

Alonissos, Äldre by. Foto: GNTO, Vasilis Drosakis

Läs mer: Alonissos

Vindsurfing i Lefkada

Havsområdet på ön Lefkada anses vara ett surfparadis och är en toppdestination för grekiska och utländska surfare. Vindriktningen och styrkan skiftar gradvis och stiger under de tidiga eftermiddagstimmarna i Vasiliki beach; området är en världsberömd surfplats och ingår i en topp tio lista över vindsurfingstränder i världen.

Ionian, Lefkada. Foto: GNTO, G. Filippini

Läs mer: Ionian Islands

Hav och sol på Kretas fantastiska stränder

De grekiska stränderna är världsberömda och mycket populära eftersom de är kända för sitt kristallklara vatten och för sin unika mångfald. Kretas ändlösa kustlinje har många stränder varav de flesta är sandiga och kända för sin pittoreska utsikt.

Kreta, Balos Beach. Foto: GNTO, Militos

Läs mer: Crete

Att vara dig själv och njuta av din grekiska livsstil – det är allt du behöver tänka på. För bakom varje idealisk upplevelse finns det ett komplett protokoll för din säkerhet.

Destination Greece. Health First.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*