28 juli, 2020

Cyberattack mot Garmin

Garmin har utsatts för en cyberattack. Läs mer i företagets pressmeddelande nedan.

”Garmin tillkännagav idag att man fallit offer för en cyberattack som krypterat data i våra system 23 juli, 2020. På grund av detta har många av våra online-tjänster stängts ned. Tjänster som har påverkats är funktionalitet på vår hemsida, kundsupport, applikationer som används av våra kunder och företagskommunikation. Arbetet med att bedöma attackens omfång startade omedelbart och sanering påbörjades. Vi har ingen indikation på att någon kunddata, inklusive betaldata från Garmin Pay™, har getts åtkomst till, gått förlorad eller blivit stulen. Funktionalitet i Garmins produkter har inte heller påverkats, förutom att det inte har varit möjligt att komma åt Garmins online-tjänster.

De påverkade systemen är på väg att startas upp och vi räknar med att vara i normal drift inom ett par dagar. Vi förväntar oss inte att vår verksamhet eller finansiella resultat har påverkats av nedstängningen. Vi räknar med vissa förseningar vid uppstarten av systemen då eftersläpande information bearbetas.

Vi är tacksamma för våra kunders tålamod och förståelse under tiden för denna incident och ser fram emot att fortsätta att ge den exceptionella kundservice och support, som vi är kända för.”