5 augusti, 2020

Arcona 385 med mer av allt det goda

Arcona Yachts lanserar en helt ny modell, Arcona 385. Båten har mer av allt det goda som kännetecknar Arcona ifråga om innovation och design. Den första båten visas i sjön våren 2021.

Pressrelease;

Arcona 385 är en snabb och lätt cruisingbåt på 11,28 m (38 fot). Båten har en ny yttre styling som ger ökat naturligt ljus i salongen och pentryt tack vare de nya större skrovfönstren och mer ljusinflöde. Vid rorsmans plats finns också en större instrumentpanel för att klara av större instrument.

– Arcona 385 står för en stor förändring i designen. Vi har lagt mer arbete än någonsin på formarna utan att kompromissa med båtens goda seglingsprestanda, säger Nicolas Broberg, vd, Arcona Yachts AB.

Föregångaren, Arcona 380, lanserades 2013 och har vunnit många kappseglingar. Efter det har tillverkaren sett en tydlig trend i efterfrågan på båtar med en öppen akterspegel, vilket är standard på 385:an

Arcona 385 är byggd i hög kvalitet med de senaste materialen, avancerade teknik och utvalda leverantörer. Skrovet är byggt med en 20 mm Divinycell-skumkärna och den senaste vakuumtekniken. Alla skott är förankrade i skrovet och däcket för ökad styrka. Båten har en galvad stålram för att ta upp belastningar från rigg, mast och köl.

Sidodäcken är breda och cockpiten rymlig med gott om plats. Sittbrunnens bord är infälld i durken.

Den 3,8 m breda båten har ett rymligt pentry och kabiner som standard med två kabiner som alternativ.

Info: www.arconayachts.se