10 augusti, 2020

Silver kompletterar X-serien med ny mittpulpetbåt

Silver-båtar lanserar på Helsingfors Flytande båtutställning en helt ny Silver Shark CCX-båt. Shark CCX är Silver-modellseriens enda båt med mittpulpet.

Pressmeddelande:

Mittpulpeten gör det enkelt att röra sig i båten samt utföra olika manövreringar vid till exempel fiske eller transport. Båten är tillverkad helt i aluminium liksom övriga X-seriens båtar, med undantag av glasfiberkonsollen. Behoven vid sportfiske och båtens mångsidighet har framförallt betonats vid framtagandet av båten.

Shark CCX:s nya skrov följer Silvers nya designform. Skrovet är tillverkat med Silvers väl beprövade sidopontonskonstruktion, vars fördelar är en mycket styv, tyst och hållbar struktur. Båten är mjuk att köra även i hård sjö och tack vare den nya köllisten rör den sig lätt även på trailerrullarna. Med en båt i helaluminium är det tryggt att ta land även vid en stenig naturhamn och den lämpar sig bra för bruk året om.

Båtens breda styrpulpet med hög vindruta i glas ger en bra skydd både för förare och passagerare. Det finns gott om utrymme för flera kartplotter och tack vare vindrutan av äkta glas är det möjligt att förse båten med en vindrutetorkare. Durken är av hållbar durkplåt i aluminium och de många aluminiumräckena runt båten garanterar goda fästpunkter för spön och fiskeriggar. Som extra tillbehör till båten finns att få ett brett urval av olika fiskeutrustning och övriga tillbehör.

Standardutrustning bland annat: Raymarine Axiom-plotterpaket med CPT-S-givare, givarstativ på glidskena, aluminiumdurk, 2 klaffbänkar i aluminium i aktern, lådor för ankare och linor i för och akter, konstruktion enligt CE-normer samt självlänsande öppna ytor, hydraulstyrning, helstoppade komfortsäten, förarens stol med uppfällbar främre del, lanternor, stävögla, bränslefilter, 130 liter bränsletank, brandsläckare, elektrisk länspump, trailerkrok i för och akter, vindruta i glas, badstege, vattenskidbåge, integrerat ryggstöd till akterbänken, 12 V eluttag

Båtarna tillverkas i Österbotten i Etseri. Silver är det enda båtmärket som erbjuder ett modellprogram av tre helt olika produktionsmaterial; AluFibre, helaluminium och glasfiber.

Fakta Silver Shark CCX

Längd:      5,81 m

Bredd:      2,24 m

Vikt:          710 kg

Motor:      80–150 hk

Pris ej fastställt ännu.

Info:          www.terhitec.fi