11 augusti, 2020

Marex 330 Scandinavia

Marex 330 Scandinavia är en ny modell, designad som en lillasyster till Marex 375. Den har ett helt planande och nytt skrov och båten finns med drev eller rak axel , enkel eller dubbel montage.

Marschfarten på Marex 330 Scandinavia är 23–30 knop beroende på motorval och toppfarten mellan 28 och 38 knop.

Bakom den nya modellen finns en stark efterfrågan från tidigare kunder som har önskat en coupémodell med generös sitt grupp inne så väl som ute i cockpit. Det gör den nya modellen användbar för dagsturer med många vänner och semester med familjen. Efterfrågan på en utgång vid förarplatsen, för att underlätta vid tilläggning, har också funnits på önskelistan.

Marex 330 har hardtop och dörrar, vilket gör båten ombonad och lätt att värma upp. Den är dessutom utrustad med Marex smarta kapellsystem över akterdäck.

Dubbla instrumentpaneler tillgodoser alla behov, för montering av navigationsutrustning. Det finns även möjlighet att montera Ipad eller liknande.

Solcellspaneler kan monteras som tillbehör, upp till 900 W solceller. Som tillbehör finns även ett takräcke. Solbäddsdynan på fördäck kan användas som en flytande madrass.

Soffan på babords sida kan fungera som sittplats under gång eller vara en del av soffgruppen mot bordet i salongen. Akterdäcket kan varieras på många sätt med grill, ismaskin, extra sittbänk eller bara som ett extra utrymme. Tillverkaren har även lagt stor vikt på att ta till vara på alla stuvutrymmen.

Duschen är placerad i centrum av båten. Midkabinen har mycket generösa utrymmen för två personer. Båten kan levereras med stor eller lite mindre badplattform.

Fakta Marex 330 Scandinavia

Längd:      9,99 m (10,49 m med lång badplattform)

Bredd:      3,40 m

Djup:        1,1 m

Vikt:          5 500 kg

Personer: 8

Kojer:       4 + 2

Skrov:      planande

Bränsle:    650 liter

Vatten:     300 liter

Hålltank:   200 liter

CE-klass: B

Design:    Marex & Nikl design

Info:          www.yamahacenter.com

Info:          www.jensenenglund.se