11 augusti, 2020

KGK Motor generalagent för Askeladden

KGK Motor AB är ny generalagent för Askeladden båtar i Sverige. Askeladden har sedan flera år ett nära samarbete med Suzuki både i Norge och i Sverige, men nu utökas det samarbetet i och med att KGK Motor tar över distributionen.

Askeladden kommer även fortsättningsvis att säljas i paket med Suzuki utombordare. Askeladden har idag ett modellprogram med båtar från 6 till drygt 9 meter.

– Askeladden blir ett mycket bra tillskott för oss på KGK Motor med sina fina båtar och det passar perfekt ihop med Suzuki utombordare. Det ska bli riktigt kul att nu få möjlighet att utveckla Askeladden i Sverige, säger Lasse Johansson, sälj- och produktchef för Suzuki Marin.

– KGK Motor/Suzuki och Askeladden har samarbetat på den svenska marknaden sedan 2012. Suzuki har samtidigt varit vår samarbetspartner på den norska marknaden. Askeladden och Suzuki har framgångsrikt tagit fram skräddarsydda paketlösningar speciellt anpassade för dessa marknader. Det känns riktigt spännande för Askeladden att vidareutveckla detta samarbete med KGK Motor, säger Henrik Askvik, vd Askeladden Boats AS.