18 augusti, 2020

Smart styrsystem minskar båtstressen

NaviWheel är ett nytt styrsystem som gör båtlivet enklare med ett intuitivt användargränssnitt. Med NaviWheel kan båten styras mycket exakt i önskad riktning och hållas på plats.

Att styra in i en hamn kan vara stressigt. Att utnyttja Genom den senaste teknologin NaviWheel det svåra till det enkla, säkerheten höjs och båtstressen uteblir. I NaviWheel-systemet styr man båten med en kontroller, som liknar ett litet roder. Hanteringen med NaviWheel gör att båten reagerar direkt och logiskt, båten styrs dit man vill. Att lära sig systemet kräver ingen träning.

NaviWheel-systemet består av den fysiska kontrollern (NaviWheelet), det innovativa vattenjetssystemet, smarta algoritmer och sensorer samt utnyttjandet och data-analys genom artificiell intelligens. Systemet är anslutet till ett NaviWheel-moln, vilket möjliggör kontinuerligt underhåll och framtida uppdateringar.

NaviWheel-appen gör mobiltelefonen till en digital extraratt för båten. Med NaviWheel-appen kan man styra båten utanför förarhytten, även på distans. Detta underlättar till exempel ensamseglaren i landstigning och andra situationer, när man behöver lämna rodret. Appen kan även samla in sensordata för vidareutveckling av helheten.

Det hel elektroniska NaviWheel-systemet är baserat på det senaste inom utnyttjandet av artificiell intelligens i hårdvaru- och mjukvaruteknologin samt NaviWheels egna nätverksanslutning.

NaviWheel-systemet består av tre delar: det fysiska användargränssnittet (NaviWheel), elektrisk framdrivning och molnanslutet mobil användargränssnitt. NaviWheel-systemet rekommenderas för alla båtar från sex meter i alla material. Det är enkelt att installera på båtfabriken som ett steg i båtens produktionslinje. NaviWheel-systemet erbjuds av båttillverkaren som en extra tillbehör vid köp av båten.

www.www.naviwheel.fi