25 augusti, 2020

Nypremiär för Hwila 25 med el- eller bensinmotor

Det som började med en servett-skiss av den ”perfekta tendern” för 18 år sedan har resulterat i en modern dagtursbåt med innovativ teknik och ett mycket energieffektivt skrov.

Pressrelease:

Företaget bakom Hwila 25 fick nya ägare under hösten 2019. Efter omfattande produktutveckling under vinterhalvåret är siktet nu inställt på den europeiska marknaden.

– Hwila 25 är en tender med klassiska linjer för den som söker oförglömliga upplevelser på sjön, säger Hwila Yachts vd Viktor Norstedt.

Med ett DNA hämtat från Ivar Kreugers 1913 yacht M/Y Loris och ett skrov ritat av Christian Wallgren erbjuder Hwila 25 en mix av moderna sjöegenskaper med en hyllning till klassisk svensk båtbyggartradition.

Det halvplanande deplacementskrovet skjuter fart ovanför vattnet istället för igenom det och har inga tendenser till rullning. Du färdas säkert i all typ av sjö och med den inbyggda utombordaren får du en manövrerbarhet som slår det mesta i hamn.

Allt från beslag, strömbrytare, badstege till inredning är noga utvalt och i många fall framtagna exklusivt för Hwila. För den som vill göra sin Hwila 25 än mer unik finns flera spännande tillval på menyn. Visionen har varit att förmedla samma lyxiga känsla som i en tender byggd för en exklusiv superyacht, därför används uteslutande material och utrustning utav högsta kvalitet i byggprocessen.

Hwila 25 erbjuds i både bensin- och eldriven version. Väljer man bensinversionen utrustas båten med en inbyggd utombordsmotor på 25 Hk. I maxfart, 14,9 knop, förbrukar motorn 9 lit/h. Reducerar man farten till 5 knop klarar man sig på under 2 lit/h. För den som vill färdas helt ljudlöst och fossilfritt erbjuds en eldriven version. Elmotorn finns i både 7,5 eller 15 kW och med ett batteri på 10 eller 20 kWh.

Hwila 25 är en båt för finsmakaren, någon som uppskattar ett äkta hantverk och kanske ser sin båt som något mer än bara ett transportmedel. I dagens moderna samhälle där den sanna lyxen är tid, gör sig Hwila 25 ypperlig som njutningsmedel.

Fakta Hwila 35

Längd:                     7,45 m

Bredd:                      1,95 m

Vikt:                         från 900 kg

Bränsle:                   40 liter bensin

Toppfart:                  9–14,9 knop (beroende på motoralternativ)

CE-kategori:             C

Info:                         www.hwila25.se