25 augusti, 2020

Nytt grundvattenankare från Minn Kota

Intresset för grundvattenankare som snabbt och enkelt ankrar i grunda vikar ökar. 2011 lanserade Minn Kota Talon, som idag finns på många sportfiskebåtar i Sverige. Flera sportfiskare har svårt att klara sig utan när det testat, att hålla sin position utan att störa fisk eller orsaka skador på botten har gjort dem mycket populära.

Minn Kota tar nu nästa steg och lanserar Raptor, som är ett nydesignat grundvattenankare. Talon kör elektriskt ner ett spjut med en teleskopisk konstruktion, Raptor fäller med hjälp av en hydraulisk cylinder ut en arm som har ett spjut i änden. Fördelen är lägre vikt och luftmotstånd, ett alternativ till Talon på snabbgående sportfiskebåtar.

Raptor har fyra olika ankringslägen, standard, mjuk botten, grov sjö och auto. Autoläget känner automatiskt av botten typ och justerar kraften. Active Anchoring känner dessutom av om förhållanden ändras och ankringen släpper så aktiveras Raptor för att säkra att du håller din position.

One-Boat Network gör det möjligt att trådlöst styra Raptor med handhållen fjärrkontroll, fotpedal, Raptor app till telefon, Minn Kota iPilot och iPilotLink BT fjärrkontroll samt kompatibla Humminbird Helix och Solix ekolod.

Raptor finns i två olika längder 10” (ankringsdjup 3m) och 8” (ankringsdjup 2,4m) samt i fyra olika färger, svart, vit, röd och silver. Som tillbehör finns en mängd olika monteringsfästen för bästa möjliga installation. Raptor kommer till Sverige under hösten 2020.

Minn Kota Raptor (utan Active Anchoring) pris från 27 495 kr.

Minn Kota Raptor pris från 30 995 kr.

www.comstedt.se