Revolutionerande navsats för propellrar

Mercury Propellers helt nya produkt Flo-Torq SSR navsats finns nu hos Mercurys återförsäljare. Flo-Torq SSR navsats ger, enligt Mercury Marine, en avsevärd NVH förbättring (Noice, Vibration, Harshness = ljud, vibration, kärvhet) för utombordare på 40–225 hk.

Pressmeddelande:

SSR navsats är ett navsystem i världsklass. Det har skapats specifikt för att minska och i det närmaste helt eliminera propellervibrationer och växelbuller, samtidigt som hållbarheten för mindre och mellanstora utombordare maximeras.

Flo-Torq SSR utnyttjar Mercurys beprövade Soft-Shift Rubber-teknik i en tyst navsats som förbättrar NVH för tillämpningar med Flo-Torq II-nav, där en maximal minskning av buller, vibrationer och kärvhet är önskvärd. Den ersätter också Flo-Torq III och IV för att förenkla Mercurys utbud av navsatser, samtidigt som det ger en förbättrad prestanda till ett lägre pris utan att offra hållbarheten. SSR-tekniken sänker maxbullret vid växlingar med 22–23 %, både från neutral-framåt och neutral-back och eliminerar i det närmaste växlingens ”klonk”.

Eftersom många båtägare erbjudits allt tystare båtmotorer även från Mercury, så är det också av yttersta vikt att Mercury Propellers kan erbjuda produkter som också minimerar buller, vibrationer och kärvhet. Det arbete som lagts ner på den här produkten är ytterligare ett bevis på det engagemang som Mercury lägger ner på att förbättra NVH för sina kunder. Flo-Torq SSR är det perfekta komplementet till Mercurys utombordare från 40 hk upp till 225 hk med en 1-tums propelleraxel i allmänna, icke ytskärande tillämpningar.

SSR navsats är ett tillägg till två andra SSR-produkter som redan idag finns tillgängliga: SSR HD och SSR Solid. Helt nya SSR (icke HD, icke Solid) kompletterar SSR-utbudet med syftet att passa ett mer allmänt bruk där bullerminskningen är det viktigaste.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*