Kraftigaste radarn hittills från Garmin

Garmin GMR Fantom 254/256 öppen radar med en effekt på 250 W är den kraftigaste marina solid-state radarn på marknaden. Den använder Garmins teknologi MotionScope för att upptäcka och markera rörliga mål i olika färger så att du kan undvika potentiella kollisioner, upptäcka fågelflockar och spåra väder.

Pressrelease:

Fantom 254/256-serien har mer än dubbelt så mycket kraft som existerande Fantom 124/126 radars och du kan kombinerat se både långa och korta sträckor, vilket är perfekt för seriösa båtförare och fiskare. Nya funktioner, såsom medelvärdesberäkning mellan skanningar och förbättrad MARPA med automatisk aktivering av mål ger förbättrad måldetektering och utökad identifiering av vad som finns omkring dig förbättrar din situationsberedskap ute på vattnet.

En solid-state effekt på 250 W och ett detekteringsområde på 20 till 96 M överträffar Garmin Fantom 254/256 till och med 25kW magnetronradars genom att maximera energi och avståndsupplösningen genom att använda teknologi för pulskompression. Att kunna smalna av horisontell strålbredd hjälper dig att skapa en högupplöst bild och högkänslig måldetektering.

Denna serie är utrustad med teknologin MotionScope och automatisk fartgräns, den upptäcker direkt rörliga mål i realtid – såsom andra båtar, fågelflockar och annalkande väder. Den är lätt att läsa av med markeringar i färg, det kan vara av mål som snabbt dyker upp eller avlägsnar sig från båtens position. Ekospår tar båtens fart i beräkning för att hjälpa kaptenen att snabbt identifiera potentiella kollissionsrisker eller leda fiskare till fågelflockar då de söker efter fiskeställen genom att använda funktionen Auto Bird Gain.

Nya Fantom 254/256 är den första av Garmins radars som har medelvärdesberäkning mellan skanningar, en funktion som minskar sjöklotter och störningar på skärmen för att ge en visuellt tydlig bild av vattnet framför dig. Tillsammans med funktionerna Dynamic Auto Gain, justerbar målstorlek, och Dynamiskt Sjöfilter kan medelvärdesberäkningen mellan skanningar förbättra prestationen på långt håll och underlätta upptäckande av stillastående mål då klotter kan störa positioneringen och stabiliteten vid måldetektering.

En annan nyhet i Fantom 254/256 är en mini-automatisk radar plotting aid (MARPA) automatisk aktivering av mål som automatiskt söker upp och spårar upp till 30 mål om ekon, markerade gränser, vaktzon eller MotionScope.

Pris Fantom 254 och Fantom 256 159 466 respektive 167 499 kr.

Info. www.garmin.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*