18 september, 2020

Kunden bestämmer med moduler i Fjord 41 XL

Fjord 41 XL kommer med ett helt nytt layoutkoncept. Kunden blir sin egen designer tack vare en unik modulkonfiguration på däck och en varierande inredningsdesign. För att klara detta har tillverkaren även utvecklat ett nytt skrov med, vad de uppger, världens största T-topp i sin klass.

Det nya skrovet har högre fribord för att skapa betydligt mer volym i interiören och maximera komfort och rymdkänsla. De stora skrovfönstren ger gott om ljus och kompletterar designen med den mäktiga T-toppen. Toppen står på en stabil konstruktion som är integrerad i däckshuset för att komplettera den interaktionen mellan skrov, överbyggnad och förarplats. T-toppen kan skugga ett område upp till 3,90 m brett och 5,81 m långt med den integrerade biminitoppen.

Båten har totalt 90 möjliga kombinationer för designen. Därmed kan Fjord 41 XL anpassas enligt kundens önskemål. Bland det som går att justera finns däcket, en loungeplats med designmöbler, ett stort solutrymme och ett fullt utrustat pentry – allt är möjligt och kan kombineras fritt. Här finns också upp till fyra förarstolar, fristående fåtöljer och soffor plus ett stort solutrymme på fördäcket. Vid förarplatsen monteras glassbridgeinstrument för att ge en lyxig och lättanvänd upplevelse.

Även kabinerna kan skräddarsys efter behov. Det gäller bland annat ljusinsläpp och stuvutrymmen.

Den som vill kan prova sig fram på Fjords hemsida via en 3D-konfigurator.

Fakta Fjord 41 XL

Längd:           12,70 m

Bredd:           3,99 m

Djup:             0,99 m

Vikt:               10 800 kg

Bränsle:         900 liter

Vatten:          295 liter

Personer:      12

CE-klass:      B

Motorer:        2 x Volvo Penta D6-340 (30 knop toppfart)

2 x Volvo Penta D6-380 (33 knop toppfart)

2 x Volvo Penta D6-440 (38 knop toppfart)

Info:               www.fjordboats.com