18 september, 2020

Diva 24 DC i ny version

Fabolas 7-meters båtar Diva 24 DC och Diva 24 SC är segelbåtarnas motsvarighet till motorbåtarnas bobara Day cruisers. Båtar optimerade för dagsutflykter med sittbrunnar stora som i en vanlig segelbåt på över 10 meter. Men samtidigt övernattningsbara med fullängdskojer för fyra personer.

Pressmeddelande:

Det mest unika med båtarna är dock deras smidiga hantering på vanlig trailer. De går lika lätt att sjösätta och ta upp på en ramp som vilken mindre motorbåt som helst. Den helt infällbara kölen är nyckeln till de unika egenskaperna. Detta ger i sin tur möjligheter och en rad fördelar. Du tar båten till nya vatten och kan upptäcka nya sjöar. På väg fungerar båten som husvagn. Grunda vikar får du för dig själv. Enkel och mindre kostsam vinterförvaring är en annan vinst.

Med Diva 24 får du båtliv när det är som bäst. Enkelt, naturnära och miljövänligt. Samtidigt ger den djupa kölen stabil och trygg segling också för nybörjaren. Fina seglingsegenskaper ger stor aktionsradie och skänker seglingsglädje också för den mest erfarne.

Då kunderna vill använda båtarna för mer övernattningar har vi nu utvecklat en modell med stora fönster också i överbyggnaden. Samtidigt har vi utvecklat boendekomforten med möjligheter till tvålågigt gasolkök, vask och vattensystem, kylbox och separat wc för den som vill. Ett uterum ger en klart större bobåt.

Fakta Diva 24 DC:

Längd:      7,26 m

Bredd:      2,54 m

Djup:        ca. 0,28 / 1,86 m

Vikt:          1 000  kg

Vikköl:      300 kg

Kojer:       4 st

Segelytor:

Storsegel 18,7 m2

Fock 11,8 m2

Gennaker 42 m2

Pris:         från 356 500 kr

Info:          www.fabolayachts.se