21 september, 2020

MerCruiser med framåtvänt drev

Mercury Marine har lanserat sitt Bravo Four S framåtvända drev med Smart Tow-kontroller, ett nytt drevsystem för MerCruiser-motorer för att skapa perfekta kölvatten för wakesurfing, wakeboarding och andra vattenskidsporter. Digitala kontroller som koordinerar inställningar av ballast, surftabs och framdrivning i ett enda intuitivt användargränssnitt, gör det enklare än någonsin tidigare.

Pressmeddelande:

Vattenskidsporter som wakesurfing och wakeboarding har vunnit popularitet världen över. Mercury-ingenjörer har noggrant studerat alla finjusteringar som behövs göras för att optimera en båts kölvatten för var och en av de olika dragsporterna och har utformat ett system för att göra inställningarna enklare att ställa in för båtägarna.

Oavsett om man som båtägare är en duktig, erfaren wakesurfare eller nybörjare, levererar Bravo Four S med framåtvänt drev kraften att göra det säkert och tillförlitligt i kombination med beprövade MerCruiser 4,5 liters V6, 6,2 liters V8 och 8,2 liters V8-drevmotorer från 250–430 hk.

Mercurys digitala SmartCraft-tekniker, inklusive ett uppgraderat Smart Tow-system, levereras som standard med Bravo Four S-drev. Dessa kontroller gör att vattenskidsporterna kan anpassas med några enkla tryck på en Mercury VesselView-pekskärm. Drevet kan enkelt välja önskad vattenskidsport och sedan visar Smart Towsystemet de aktuella kontrollerna för perfekt startacceleration, draghastighet och kölvattenegenskaper.

Andra fördelar med Bravo Four S-drevet inkluderar:

  • Förbättrad manövrering, i synnerhet vid låga hastigheter tack vare de framåtvända propellrarnas extra ”grepp” i vattnet;
  • SmartCraft Digital Throttle & Shift-systemet för exakt kontroll, vilket är särskilt viktigt när åkarna dras;
  • Ett urval av fem nya propellrar konstruerade särskilt för att utnyttja alla fördelarna med Bravo Four Sdrevet, samt
  • Support från det stora nätverket av auktoriserade Mercury-återförsäljare, vilka kan serva hela systemet, från drev till bildskärm.

MerCruiser Bravo Four S med framåtvänt drev finns på marknaderna i EMEA från och med oktober 2020.