Mästarnas Mästare 2020

Mästarnas Mästare i Marstrand 10–11 oktober kan följas via livesändningar från morgon till kväll. För första gången har basen för seglingarna flyttat in på klassiska Strandverket i Marstrand.

– Det är som att komma in på centercourten i Wimbledon. På Strandverket har många stora regattor haft sitt center och det är en upparbetad plats som vi vet kommer att fungera jättebra, säger projektledaren Thomas Hansson-Mild.

Thomas gör sitt första år som Svenska Seglarförbundets (SSF) projektledare för seglingarna där svenska mästare gör upp om vem som är bäst bland alla mästare. Men han är knappast ny på Mästarnas Mästare. Tvärtom är Thomas den meste deltagaren. Han har seglat Mästarnas Mästare tolv gånger med tre pallplatser som bästa resultat. Han har dock ännu ingen vinst – och den lär inte komma i år heller eftersom han är fullt upptagen med att projektleda arrangemanget.

I dessa Coronatider är mycket som vanligt – men en hel del är också annorlunda.

– Det är ett speciellt år där flera svenska mästerskap har ställts in. Men vi har 70 klassförbund varav 50 seglar SM. På Mästarnas Mästare har vi plats för 36 lag – plus wild cards. Så problemet är inte att fylla tävlingen, problemet är att få en plats. SSF tillämpar principen att de som anmäler sig först får starta. I dagsläget är 22 mästare anmälda.

Inne på Strandverket ska det finnas ett kafé. Men det kommer inte att bli några samlingar och skepparmötena kommer att ske digitalt.

– Vi vill inte ha publik i år. Däremot vill vi att så många som möjligt ska följa våra livesändningar. Tyvärr blir det ingen regattamiddag. Istället kommer Svenska Seglarförbundet, i samarbetet med Havshotellet, att bjuda alla deltagare på lunch på Strandverket.

Traditionellt delas en mängd årliga utmärkelser ut i samband med regattamiddagen under Mästarnas Mästare, som exempelvis ”Årets Seglare”, ”Årets Junior” och ”Hall of Fame” för att nämna några.

Även i år kommer dessa utmärkelser att delas ut, men istället för på regattamiddagen så kommer det att ske löpande under helgen. Alla pristagare intervjuas och får motta sina utmärkelser på Strandverket och i livesändning på nätet.

Bildtext:  Bild från Mästarnas Mästare 2019. Foto: Daniel Stenholm.


Thomas Hansson-Mild.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*