Rekord på Kinda kanal

Antalet fritidsbåtsägare som har slussat i de handmanövrerade slussarna i Kinda kanal har fördubblats i år jämfört med ett normalår. Hela destinationen har upplevt ett ökat intresse, där webbstatistiken visar att många söker information både om att vandra i kanalområdet och att paddla på Kinda kanal och dess sjösystem.

– Vi har sett ett enormt ökat intresse för Kinda kanal i år. Fler har valt att spendera mer tid i båten denna sommar och då har det funnits utrymme för att upptäcka nya farvatten och de historiska slussanläggningarna, säger Karin Nybrolin, vd AB Kinda Kanal.

Detta är första säsongen sedan Skedevid kanal, öster om Rimforsa, totalrenoverades. Även där har trafiken varit frekvent. Liksom på ställplatserna för husbilar i kanalområdet som också sett ett stort uppsving. Entreprenörerna i kanalområdet var snabba att ställa om till rådande omständigheter givet pandemin och många företag har faktiskt haft en riktigt bra sommar trots allt.

– Jag är imponerad av det arbete alla företagare längs Kinda kanal och sjösystemet har lagt ner för att välkomna besökarna på ett tryggt sätt. Det har varit mycket hårt jobb och anpassningar för varje intjänad krona. Men förutsättningarna för naturturism med inslag av kulturhistoria är riktigt fina här och det har företagarna lyckats fånga upp när intresset har ökat för denna typ av aktiviteter denna sommar, säger Karin Nybrolin, vd AB Kinda Kanal.

Nu har Kinda kanals slussar stängt för säsongen men hösten passar bra både för paddling, vandring och cykelturer i området. Nästa år är det Kinda kanals 150-årsjubileum som står i fokus.

Bildtext: Fritidsbåt i Hovetorps slussar. Foto: Kinda kanal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*