29 september, 2020

Mer fokus på design i ny Azimut

Azimut Yachts från Italien är välkända för sina långfärdsbåtar i klassen med superlyx. Magellano 25 Metri är deras senaste nyhet.

Operasångaren Andrea Bocelli är en av Azimuts kunder. Han har till och med en flygel ombord i ett rum med särskild luftkonditionering för att kunna öva och sjunga till havs.

Nya Magellano 25 Metri är designad av Vincenzo De Cotiis (interiör) och yachtdesignern Ken Freivokh. Båten presenteras i Gabriele Muccinos senaste kortfilm ”Öppna ögonen”. Gabriele Muccino är internationellt mest känd för sin film The Pursuit of Happyness med Will Smith i huvudrollen.

Premiären för 25-metersbåten är planerad till Genuas båtmässa – Genoa International Boat Show – som hålls första veckan i oktober. Magellano 25 Metri är en yacht med mycket goda egenskaper för både material och teknik. Alla plastytor ombord är till exempel bearbetade med en speciell lösning i flera lager för att skapa pergamentfärgade ytor i interiören, som en ”konstnärlig” glasfiber. Ombord i båten finns även exklusiva material som borstad marmor, mörkt valnötträ, polerad mässing med mera. Inredningen kännetecknas av flytande former för att skapa en känsla av kontinuitet med sömlösa, böjda linjer.

Båtens design är uppbyggd kring den helglasade överbyggnaden på huvuddäck tillsammans med en mycket rymlig flybridge.

Fakta Magellano 25 Metri

Längd:                  25,22 m

Bredd:                  6,35 m

Djup:                    1,9 m

Vikt:                      85 800 kg

Material:               GRP och kolfiber

Motorer:               2 x MAN V12 1400 hk eller 2 x MAN V12 1550 hk

Marschfart:           18–22 knop

Toppfart:              24–25 knop

Bränsle:                8 000 liter

Vatten:                 1 500 liter

Interceptorer:        Humphree

Info:                      www.azimutyachts.com