9 oktober, 2020

Ny och kraftfull generation fyrtaktare från Tohatsu

Efter flera års design, utveckling och testning startar den japanska producenten Tohatsu Corporation leveranserna av sin nya modellfamilj med MFS75/90/100/115A-motorer.

Pressmeddelande:

– Vi är glada att kunna introducera vår helt nya serie fyrtaktsmotorer. Tohatsu har arbetat flera år med att designa, utveckla och testa dessa modeller så att vi inte bara ska möta, utan överträffa våra kunders förväntningar, säger Linda Karlsen, försäljningschef Marin.

De nya motorerna med 75, 90, 100 och 115 hk har det bästa vridet, den högsta topp-hastigheten och den snabbaste accelerationen i sin klass. Detta uppnås med hjälp av Tohatsus specialutvecklade avgassystem, som är helt unikt i branschen. 4-2-1 Performance Tuned Exhaust har avgasgångar som är lika långa. Detta eliminerar helt möjligheten för avgasinterference och förbättrar vridmomentet drastiskt.

Det resulterar i att båten planar snabbare och att man kommer upp i topphastighet fortare.

– Vår 4-2-1 Performance Tuned Exhaust gör att vi nu har de bästa 75 hk, 90 hk, 100 hk och 115 hk motorerna i hela branschen, säger Hyuga.

De nya modellerna är tillgängliga i Tohatsu Aqua Marine Blue. MFS 115 hk finns också i Beluga White. De kommer med flera olika rigglängder och olika val av rorkult eller reglage.

Den nya serien består av noga utvalda komponenter som tillsammans skapar robusta, tuffa motorer utan att reducera prestandan. Vikten är också optimerad, och en avancerad elektronisk styrenhet (ECU) samlar all motorinformation, och beräknar hela tiden den optimala kraft-leveransen. Detta ger de nya motorerna mycket god manövrerbarhet och pålitlighet.

Info: www.tohatsu.se