12 oktober, 2020

Jonas Kjellberg vann Mästarnas Mästare

Jonas Kjellberg och hans team är alla svenska kappseglingsmästares mästare efter att ha vunnit Mästarnas Mästare i Marstrand, i hård kamp med 40 SM-vinnare och landslagsseglare. Jonas hade kvalat in till tävlingen som svensk mästare i J/70 och hade alltså en fördel av att ha vunnit ett SM-guld i samma båt som användes i helgen.

Finalen i de lätta vindarna inne i Marstrands hamn blev dramatisk. J/70-gänget hade många rutinerade och erfarna seglare emot sig. Inte minst OS-klara Anton Dahlberg och Olivia Bergström – landslagsseglare i 470. Men på sista länsen hade J/70 med Jonas Kjellberg, Johannes Lind Widestam, Måns Holmberg och Axel Munkby en stabil ledning:

– Det kändes bra, men det är ju aldrig slut förrän man är över mållinjen, säger skepparen Jonas Kjellberg och gasten Måns Holmberg håller med:

– Jag kände mig ganska trygg med vår båtfart i finalen. Men sådana här korta race är ju alltid lite av ett lotteri, säger han.

Bakom segrarna blev det en hård kamp om andraplatsen. Precis innan mållinjen gick 2-kronateamet med Björn Sandberg, Maja Wikman, Magnus Sjögren och Mikael Moge förbi CB 66-gänget med Carl Sylvan, Marcus Anjemark, Oscar Andersson och Olov Langelius som därmed snuvades på silvret.

Fjärde plats tog Anton Dahlberg som vann Mästarnas Mästare 2018.

Från början var det 40 besättningar som var i Marstrand för att under helgen kämpa om titeln. Till finalen hade de åtta bästa lagen kvalificerat sig efter en helg med segling i små korta race – ofta i lätta vindar – i hamninloppet till Marstrand.

Info: www.mastarnasmastare.se

Foto: Daniel Stenholm.