13 oktober, 2020

Uppdaterad processor och ekolod

Tredje generationen SOLIX är en vidareutveckling som ger snabbare respons tack vare en ny kraftfull dubbelkärnig processor och uppdaterat ekolod som är skarpare med längre räckvidd. Cross Touch användarinterface ger möjlighet att anpassa SOLIX för varje användare så att det som är viktigt för användaren är lätt åtkomligt. Det är mycket enkelt att skapa favoritvyer och anpassa synliga data samt att snabbt få åtkomst till de vanligaste justeringarna.

Pressmeddelande:

SOLIX G3 finns i tre storlekar 10,1”, 12,1” och 15,4”. Samtliga enheter är utrustade med Dual Spectrum Chirp ekolod, Mega Down Imaging+ och Mega Side Imaging+. Humminbirds Mega Imaging+ teknologi är känd för sin höga detaljrikedom och ett populärt verktyg för att hitta fisk och identifiera strukturer på botten. På SOLIX G3 serien har Mega Side Imaging+ räckvidden uppgraderats och är nu upp till 75m åt sidorna (totalt 150m) och Mega Down Imaging+ är djupet upp till 75m. SOLIX G3 kan även kompletteras med Mega 360 Imaging givare som likt en undervattensradar ger en klar bild på 70m runt båten, ett perfekt hjälpmedel för spinnfiskare. För djuphavsfiske är SOLIX G3 kompatibel med Airmar Chirp givare och har nu Airmar transducer ID support vilket gör inställningen enkel och säkrar bästa möjliga resultat.

SOLIX G3 serien är även utrustad med GPS kartplotter som är kompatibel med Navionics sjökort samt avancerade funktioner som Dock-to-dock autorouting, Plotter sync, SonarChart Shading m.m. Möjlighet finns även att skapa egna djupkartor direkt på skärmen när båten körs med AutoChart Live. Djupkurvor med flera färgval samt hårdhet och vegetations kartor kan skapas. Djupkartorna är anpassningsbara och kan läggas som ett lager över Navionics sjökortet med justerbar transparens. Dessa kartor kan delas med andra genom AutoChart Live Share och man kan då även få tillgång till andras uppladdningar.

SOLIX G3 har många nätverksmöjligheter som ger möjlighet att skapa One-Boat Network. Ethernet för att kommunicera med andra SOLIX enheter och Minn Kota trollingmotorer med iPilot-Link. Bluetooth för att kommunicera med smarta telefoner samt FishSmart app och Minn Kota Talon/Raptor grundvattenankare samt Cannon Optimum djupriggar. NMEA 2000 för att presentera motordata och annan information som finns i nätverket. SOLIX G3 har även inbyggd WiFi för bland annat Navionics Plotter sync och framtida funktioner.

Pris från 29 995 till 52 995 kr.

Info: https://www.comstedt.se/innovativ-teknik/humminbird/solix