13 oktober, 2020

Europeisk plattform för båtuthyrning öppnar i Sverige

Europas största plattform för båtuthyrning online kommer till Sverige. Det är Click&Boat, som grundades 2013 av de franska entreprenörerna Jeremy Bismuth och Eduoard Gorioux.

Företaget har precis lanserat sin svenska hemsida och är nu berett att satsa fullt ut på den svenska marknaden. Eduoard Gorioux ser fram emot ankomsten på den svenska marknaden, och har höga förväntningar på marknaden:

– Sverige har en lång seglingstradition och en stor del av befolkningen är intresserade av båtliv. Vi ser därför ankomsten på den svenska marknaden som ett naturligt nästa steg och är övertygade om att folk kommer att vara intresserade av testa på de möjligheter som vår tjänst erbjuder.

Det har sedan ett tag tillbaka varit möjligt att hyra båtar via Click&Boat i Sverige. Plattformen har omkring 250 båtar tillgängliga för uthyrning i landet, till största delen i Stockholm och Göteborg. Men när sajten satsar helt på den svenska marknaden hoppas de på att få fler medlemmar runt omkring i landet och bredda sitt geografiska område.

Idén är enkel och uppskattad i stora delar av Europa där den är etablerad. Som båtägare registrerar man sin båt på hemsidan och anger de datum som den ska vara tillgänglig för uthyrning. Båtägaren bestämmer priset för uthyrningen själv och Click&Boat tar betalt för tjänsten via en kommission, som dras ifrån transaktionen mellan ägare och hyrestagare då båten hyrs ut.

Priset, typen av båt och storleken kan variera brett på plattformen, men all nödvändig information för uthyrningen finns tillgänglig på båtens annons. För båtägare innebär plattformen ett smidigt sätt att hyra ut båten under de datum de inte använder den, för att täcka utgifter för båten som för underhåll och platsavgift.

Mljet, Soline

Det går även att hyra båt på varmare breddgrader, där segelsäsongen fortfarande är igång. Sajten har gott om båtar kring Medelhavet i Italien, Kroatien och Grekland.

Info: www.clickandboat.com/se