21 oktober, 2020

Långfärdsbåt för ”slow living” till sjöss

Beneteau Grand Trawler 62 är en ny och lyxig långfärdskryssare från Beneteau. Med en totallängd på knappt 19 m passar båten bra för alla som vill njuta av ”slow living” till sjöss.

62-fotaren har ett mycket bra varvtalsområde för marschfart med en räckvidd på 900 M med 10% bränslereserv vid en marschfart på 8 knop. Båten är utrustad med två MAN dieselmotorer à 730 hk, med ”reservkraft” för att nå 20 knop när det behövs.

För designen svarar Micad designkontor, som har utvecklat hennes skrov för att optimera fart och effektivitet. Enligt. Beneteau är den nya båten 35% mer effektiv och ekonomisk med sin optimala skrovhastighet på 9 knop än ett konventionellt skrov.

Grand Trawler 62 är också exceptionellt rymlig, tack vare samarbete med Nauta Design. Alla ytor för boende och avkoppling är utformade för att spendera lång tid ombord med god bekvämlighet.

Cockpiten är förbunden med salongen som är försedd med stora ljusinsläpp. Pentryt ligger mittemot matplatsen. Utrymmet kan stängas av med en skjutdörr (tillval). Den förhöjda förarplatsen (med 1 eller 2 pilotsäten som tillval) har en brygga som på en större båt. Den är utrustad med en trappa upp till flybridge, där det finns ytterligare en förarplats.

Den 31 m2 stora flybridgen är en av de största storleksklassen. Här finns en stor U-formad soffa med plats för åtta gäster runt bordet, solbäddar och wet bar. Den som vill njuta av havet på lägre nivå kan spendera tid på den 9 m2 stora badplattformen.

Grand Trawler 62 fimns i två versioner med tre eller fyra hytter. Ägarens kabin är placerad midskepps för att få maximalt ljusinsläpp. Båten är utrustad med skott och förvaringsskåp i varma valnötsfärger eller i vaxad ljus ek samt krämfärgade textilier.

Fakta Grand Trawler 62

Längd:                    18,95 m

Bredd:                    5,45. M

Djup:                      1,40 m

Vikt:                        28 500 kg

Bränsle:                  2 x.  2 000 liter

Vatten:                   840 liter

Motorer:                 MAN 2 x 730 hk

CE-klass:               B

Info:                        www.beneteau.fr