23 oktober, 2020

Ny 50-fotare från Ferretti

Ferretti Yachts 500 ersätter varvets förra båt i samma storlek. Den visar hur mycket mer det går att göra med komfort, volym och design med modern teknik jämfört med för några år sedan.

Nya Ferretti Yachts 500 generösa utrymmen och smarta lösningar. Akterområdet har till exempel flera fina lösningar och generösa utrymmen medan skrovets sidor har ännu större fönster än tidigare modell med svepande, moderna linjer. Båten har en badplattform med steg när den är nedsänkt och är utrustad med en bekväm ny generation liftsystem. I aktern finns även ett generöst förvaringsutrymme.

Med en längd på 15,33 m (50 ft, 4in.) och en bredd på 4,29 m (14ft, 2in) är detta en produkt av ett samarbete mellan Piero Ferrari, Ferretti Group Engineering Department, Filippo Salvetti för exteriör och IdeaeItalia för det nya inredningskonceptet.

Ferretti Yachts 500 har samma funktioner och inredningskänsla som märkets större båtar med sin lyxiga stil, som ofta är föregångare för många andra båttillverkare. Matplatsen i den stora salongen är tänkt för upp till åtta personer. Alternativt kan ryggstödet lutas för att förvandla ytan till en solbädd.

På flybridge finns också en matplats dominerad av en C-formad soffa som sträcker sig runt båda sidor om akterdelen och vetter mot ett bord som kan förlängas för att få fler gäster. Den stora solskyddet på styrbords sida av fören är utrustat med ett dubbelt ryggstöd för maximal komfort. Inbyggd i designen finns möjligheter att skydda utrymmet med en biminitopp.

I salongen på huvuddäcket finns en rymlig salong med två soffor och ett bord med en rostfri bas som kan omvandlas till ett matbord.

Förarplatsen har en helt ny design för instrumentpanelen, som är kompakt och funktionell för maximal bekvämlighet och komfort. I den första båten finns tre pekskärmar, en 9-tums och två 12-tums. På flybridge sitter en enda 12-tumsskärm.

På nedre däck erbjuder Ferretti Yachts ägaren och gästerna möjligheten till två olika layouter: en med en rymlig masterkabin och en VIP-kabin, båda med eget badrum och liten toa, medan den andra lösningen inkluderar en masterkabin, en VIP-kabin med två enkelsängar och två badrum. Stora fönster ger rikligt med ljusinsläpp.

Den första båten i den nya serien är anpassad med den modern stil inspirerad av färgerna på Santorini. Den domineras av ek i olika sandfärgade toner för väggar, möbler och trägolv tillsammans med polerad och matt lack i olika vita nyanser. Glas, polerat stål och tyger i grått, himmelsblått och beige kombineras för att skapa en raffinerad och modern atmosfär. I pentryt finns olika stenytor i vit marmor.

Den nya 50-fotaren är utrustad med två Cummins QSB 6.7-motorer på 550 hk vardera för en toppfart på 30 knop och en marschfart på 25 knop (preliminära data). Båten är även utrustad med Humphree dynamiska interceptorer.

Fakta Ferretti Yachts 500

Längd:                15,33 m

Bredd:                4,33 m

Djup:                  1,23 m

Vikt:                    22 000 kg (lastad)

Bränsle:              1 350 liter

Vatten:                600 liter

Personer:           12

Motorer:              2 x Cummins QSB 6.7 à 550 hk

Toppfart:             30 knop

Marschfart:         25 knop

CE-klass:            B

Info:                    www.ferretti-yachts.com