30 oktober, 2020

43-fots tender från stilikonen Wally

Den italienska stilikonen Wally presenterar en ny 43-fots tender. Det är en snabbt och elegant lyxig båt med stora sociala utrymmen och ett utfällbart däck.

Den 13 meter (42,6 fot) långa 43wallytender har ett överflöd av designfunktioner som också har praktiska fördelar. Båten passar för allt från ren nöjeskörning till att vara tender till en superyacht. Den har kapacitet för upp till tolv personer (kategori B) i upp till 40 knop.

När Wallys designteam skapade den nya modellen så rådfrågade de tidigare ägare av Wallybåtar för att förstå hur båtarnas funktioner används. Den nisch där Wally är verksam innebär båtar med skyddade passagerar- och förarupplevelser, utmärkt hantering, höga hastigheter, generösa badrum med ståhöjd och separat duschutrymme samt mycket bra boutrymmen.

43wallytender har likheter med tidigare modeller från varvet, till exempel Wallytender, WallyOne och 47wallypower.

Den nya modellen har en säregen T-topp i kolfiber. Den är kompletterad med ett tak i laminerad segelduk.

43wallytender är utvecklad av Wally och Ferretti Groups tekniska tekniska avdelning och är konstruerad i avancerade kompositer med kolfiber vid Wallys nya produktionsanläggning i Forli, Italien. Den första enheten, som hade premiär i september 2020 på Ferretti Group Monaco Private Preview, har ett grönt skrov. Färgen har kallats “Gator Green”, för att hedra företagets första segelbåt, Wallygator, som också är grön.

Standardmotorerna är två stycken Volvo Penta diesel à 380 hk med drev. Det starkaste alternativet är 2×440 hk och en topphastighet på 40 knop.

Fakta 43wallytender

Längd:                  13,2 m

Bredd:                  4,3 m

Djup:                    1,2 m

Vikt:                      9 000 kg

Personer:             12

CE-klass:             B

Motorer:               2xVolvo Penta D6-380 DPI 380 hk

2xVolvo Penta D6-440 DPI 440 hk

Toppfart:              40 knop

Marschfart:           30–32 knop

Räckvidd:             280–320 M

Info:                      www.wally.com