Ny Beneteau Gran Turismo 41

Med sin nya Gran Turismo 41 satsar Beneteau på ännu bättre komfort i sitt program med ”Express cruisers” på totalt sex modeller i storlekar på 32–50 fot. Målet var att bygga vidare på Gran Turismo 40, som är välkänd för goda sjöegenskaper.

Båten har ett sportigt skrov och klassiska linjer typiska för en modern sportkupé. Gran Turismo 41 utstrålar både fart och elegans med sin lackering i metallicgrå.

Det här är en båt som är byggd för den som vill kunna bo i båten och även ta med gäster på längre turer. Därför har ett antal funktioner ombord gjorts för att underlätta hanteringen av båten jämfört med GT40. Ombord märks bland annat den stora solplattformen akterut och en solbänk i fören.

De sociala utrymmena är främst koncentrerade på salongen, som har en U-format sittplats med gott om utrymme. Pentryt är placerat i salongen på babordssidan så att s och rök går rakt ut om takluckan är öppen…

Gran Turismo 41 har en snygg hard top som går att öppna extra mycket och därmed skapa ett rejält inflöde av ljus och frisk luft.

Under däck finns två stora kabiner med totalt fyra sängplatser. Samtliga kojer är placerade parallellt med båtens centrumlinje.

Skrovet är Beneteaus egen konstruktion ”Air Step hull”. Motoriseringen är som standard Volvo Penta 2×300 hk eller 2×380 hk med drev. Toppfarten anges till 33 respektive 38 knop medan marschfarten är 23 respektive 27 knop.

Fakta Beneteau Gran Turismo 41

Längd:                     12,55 m

Bredd:                      3,87 m

Djup:                        0,94 m

Vikt:                         7 936 kg

Bränsle:                   2×325 liter

Vatten:                     200 liter

Motorer max:           2×380 hk

CE-klass:                 B10 / C10

Info:                         www.yachtsale.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*