26 november, 2020

Uppdaterat flaggskepp från Yamarin Cross

Yamarin uppdaterar sitt flaggskepp Cross 75 BR inför säsongen 2021. Mer plats ombord, nya alternativa däckslösningar och plats för nio personer är några av höjdpunkterna i denna hybrid med aluminiumskrov och glasfiberinredning.

Pressmeddelande:

För säsongen 2021 får Cross-serien ett nytt, imponerande och rymligt flaggskepp – Cross 75 BR. Det hållbara och stryktåliga aluminiumskrovet tillsammans med det moderna och snygga glasfiberdäcket, gör att upp till nio personer kan njuta av båtlivet på ett bekvämt, stilfullt och säkert sätt.

På traditionellt Cross-manér kombinerar det nya flaggskeppet det praktiska i ett aluminiumskrov med det stiliga utseendet på ett glasfiberdäck. Däcket har fått ny styling, medan fokus har lagts på praktiska detaljer och säkerhet när det kommer till de öppna ytorna i båten.

Den stora sittbrunnen i aktern bjuder in till att njuta av soliga och äventyrliga sommardagar på sjön. Den höga vindrutan ger ett utmärkt skydd mot vind och stänk för både föraren och även de passagerare som sitter längst akterut. Den aktre sittbrunnen har en stor U-soffa, och som extrautrustning kan du välja till ett bord och en solbädd. Det finns också gott om utrymme i fören och möjlighet att välja till en solbädd även där.

– De öppna ytorna i Cross 75 BR är generöst dimensionerade. Det praktiska kapellgaraget och de stora badplattformarna gör att det är enkelt att gå ombord på båten och även njuta av bad och vattensport. De välgenomtänkt designade instegen är både stilrena och säkra, säger Johan Finnberg, Marknadschef för Cross.

Luckan till kapellgaraget är snyggt integrerad med akterdäcket, och de stora badplattformarna har en halkfri yta och är säkra att gå på och du tar dig enkelt upp i båten igen efter ett skönt bad. Badplattformarna är också perfekta att använda för vattensporter, en vattenskidbåge finns som tillvalsutrustning.

Ett insteg i aktern gör ombord- och ilandstigning säker. Båtens layout är tydlig och du tar dig enkelt fram i den, det finns även ett praktiskt insteg i fören. Som tillval finns en hopfällbar stävstege som underlättar ombordstigning från stranden.

Framför föraren finns en ny, bred pekskärm för infotainmentsystemet Q, med dubbla vyer som kan anpassas för att visa det du önskar. Som exempel kan du välja att titta på elektroniska sjökort på den ena vyn och samtidigt se motorinstrumenten på den andra.

Med Q wide kommer också Digital Switching som är en fjärrstyrningsfunktion, som du kan använda för att fjärrstyra exempelvis däcksbelysningen och lanternorna på båten. Du kan också fjärrstyra värmaren och kylskåpet om du har gjort de tillvalen.

Cross Q är ett nytt infotainmentsystem som introducerades som standardutrustning på alla Cross-båtar från 2020. Systemet har en stor och användarvänlig pekskärm, som samlar elektroniska sjökort, en inbyggd dator och ett Entertainmentsystem på ett och samma ställe.

Cross Q inkluderar internetuppkoppling, Navionics elektroniska sjökort, Yamaha Engine Interface, lokal väderinformation och en WiFi-hotspot som kan användas för att dela Cross Q:s internetuppkoppling med andra enheter.

Standardutrustningen på Cross 75 BR inkluderar Cross Q wide Infotainment Display, stereo, trimplan med en LED-skärm och joystick, samt vindrutetorkare på både styrbords och babords sida.

Cross 75 BR kommer med ett nytt Softdeck, som har ett snyggt utseende och en ytbehandling som gör det säkert och halkfritt att gå på även när det är vått. Det är också enkelt att underhålla och känns skönt under bara fötter. Alternativt går det att istället få en aluminiumdurk. Annan extrautrustning som går att välja till är exempelvis solbäddar, en som kan monteras i fören och en som kan monteras i aktern, ett förstklassigt ljudsystem, en bogpropeller, en ankarvinsch, ett kylskåp och en fjärrkontroll som du kan använda för att styra bogpropellern och ankarvinschen.

Cross 75 BR har också gott om stuvutrymme under toften i fören, i konsolen på passagerarsidan och framförallt på babordssidan i aktersoffan. Den stora, fasta bränsletanken på 300 liter gör att du kan köra långa sträckor utan att behöva stanna för att tanka.

Som för alla Cross-modeller, är prestandan enastående hos den nya, snabba Cross 75 BR. Den går utmärkt i sjön, och köregenskaperna är förutsägbara även i hårt väder, vilket gör Cross 75 BR idealisk att köra även i mer krävande förhållanden. Den rekommenderade motorstorleken ligger på mellan 225–300 hk, och topphastigheten med en Yamahamotor på 300 hk är cirka 48 knop.

Fakta Yamarin Cross 75 BR:

Längd:      7,37 m

Bredd:      2,47 m

Vikt:          1 350 kg

Personer: 9

Motor:      225–300 hk

Info:          www.cross.boats