1 december, 2020

Ny serie multifunktionsskärmar från Humminbird

Humminbird tar steget att erbjuda avancerade multifunktionsskärmar med siktet inställt på nätverksfunktioner och exceptionell ekolodsprestanda. Nya APEX serien finns i tre storlekar 13, 16 och 19 som är Humminbirds största skärm någonsin. De har kristallklara 1920×1080 full HD skärmar och Dual Core processorer som ger en upplevelse med hög detaljrikedom och snabb respons.

Pressmeddelande:

Cross Touch interface med både touchskärm och knappsats ger användaren bästa möjliga kontroll och användarvänlighet. APEX kraftfulla processor ger snabbhet i varje kommando och styrs direkt på touch skärmen eller med knapparna, samtliga funktioner kan styras med touch eller knapp. Möjligheterna att anpassa skärmen är många, att skapa egna vyer och anpassa data som visas är enkelt och ger användaren en översikt på det som är viktigt för varje situation.

Full-HD skärmarna med 1920×1080 upplösning i 16:9 format och 1500nit ger en ljusstark och kristallklar bild med hög detaljrikedom. APEX kan monteras på bygel eller infälld i panel, infällning kräver ingen infällningssats då det finns skruvmonteringshål i varje hörn med täckbricka för att dölja skruvarna.

APEX är det mest avancerade ekolod som Humminbird någonsin presenterat och har dubbla anslutningar för ekolodsgivare:

  • En port är dedikerad för 2D chirp med Airmar ID och upp till 2kW effekt utan användning av separat blackbox. APEX justerar och anpassar sig efter ansluten givare automatiskt. Idealiskt för havs fiskare som vill ut på de stora djupen.
  • Den andra porten är för Dual Spectrum Chirp ekolod, Mega Down Imaging+ och Mega Side Imaging+ samt Mega 360. Humminbirds Mega Imaging+ teknologi är känd för sin höga detaljrikedom och ett populärt verktyg för att hitta fisk och identifiera strukturer på botten.

Nätverks- och One-Boat network möjligheterna i APEX multifunktionsskärmar är många:

  • Dubbla Ethernet portar för nätverk med APEX och SOLIX samt Humminbird Chirp radar och Minn Kota i-Pilot Link trollingmotorer samt framtida ekolodsteknologier.
  • NMEA 0183 port för extern GPS antenn och NMEA 0183 utrustning som till exempel autopilot, VHF och AIS.
  • NMEA 2000 nätverk med Fusion stereo, Czone digital switching, autopilot, VHF och AIS samt presentation av all NMEA 2000 data tillgängligt i nätverket.
  • Bluetooth för kommunikation med trådlösfjärrkontroll, Minn Kota Talon och Raptor grundvattenankare, Cannon Optimum djupriggar samt telefoner för att visa notiser och kommunikation med Humminbird FishSmart app.
  • WiFi för Navionics plotter sync.
  • HDMI in och ut för anslutning till videoinput och externa skärmar.

APEX är kompatibel med Navionics sjökort och har Autochart Live för att skapa egna djupkartor för att kunna kartlägga botten mer detaljerat i både hav och sjöar. Skapade djupkartor i sjöar kan delas med andra användare genom Autochart Live share där man även kan få tillgång till andras loggningar.

APEX kommer till Sverige i januari 2021 och kan köpas inklusive eller exklusive ekolodsgivare.

Humminbird APEX

Pris 49 995–73 995 kr.

Info: www.comstedt.se