17 december, 2020

14 m flaggskepp från Invictus

En drygt 14 m lång dagtursbåt är italienska Invictus nya flaggskepp. Den är utrustad med två Volvo Penta IPS 650 dieselmotorer och har stora utrymmen ombord och en hydrauliskt nedsänkbar badplattform.

Linjerna är typiska för Invictus Yachts, som har hittat en egen design tillsammans med sin designer Christian Grande, som vanligtvis designar superyachts.

De tydligaste dragen kommer från den eleganta vindrutan som är en del av ett långt tak som sträcker sig en bra bit in över akterdäck. Hardtopen är tillverkad i kolfiber och ger en tydlig signal om prestanda och elegans.

På däck finns stora solutrymmen i fören och aktern. Midskepps finns förarplats och en dinette med ett hopfällbart bord. Det aktre soldäcket skuggas med hardtopen.

Skrovet är ganska bulligt över vattenlinjen, men designat för en toppfart runt 35 knop och en marschfart på 25 knop. Den här båten är främst gjord för dagturer, vilket märks på de väl tilltagna sidodäcken och att det är enkelt att tag sig fram på däck.

Under däck finns rejäla kabiner för dem som vill kunna övernatta eller koppla av när solen gassar för fullt. Ägarkabinen ligger föröver medan gäster kan bo i en midkabin med öppen ingång bakom trappans nedgång. Ett välutrustat badrum är placerat mellan kabiner.

Fakta Invictus TT460:

Längd:                     14,27 m

Bredd:                      4,43 m

Vikt:                         14 740 kg

Personer:                 12

Motorer:                   2xVolvo Penta D6 2 x IPS 650

Toppfart:                  35,5 knop

Marschfart:               25 knop

Bränsle:                   1 300 liter

Vatten:                     330 liter

Design:                    Christian Grande

Byggare:                  Cantieri Aschenez

Info:                         www.invictusyacht.com