16 december, 2020

Modulärt elektroniskt styrsystem från Raymarine

Raymarine YachtSense är ett nytt avancerat, digitalt styrsystem som ger möjlighet till total kontroll över båten. Det använder en unik, modulär arkitektur som gör att båtbyggare kan utforma och standardisera digitala styrlösningar.

Systemet är modulärt uppbyggt och konstruerat för flexibilitet och användarvänlighet. Det erbjuder skalbar, anpassningsbar och felsäker marin automatisering med intuitiv styrning av systemen ombord via alla Raymarine Axiom multifunktionsdisplayer.

Alla YachtSense-system börjar med YachtSenses mastermodul och strömförsörjningsmodul och avslutas med en kombination av signalmoduler. Dessa individuella moduler kan styra olika funktioner ombord, allt från belysning, pumpar, vinschar, badplattformar och underhållning till klimatstyrning och generatorer.

Med YachtSenses alternativ för Axioms användargränssnitt kan tillverkare och installatörer av marin utrustning skapa egna automatiseringslösningar för fartyg. Därmed får båtföraren med pekskärmsfunktion total kontroll över alla system ombord.

Systemet har tre nivåer av elektrisk redundans. Mastermodulerna har en inbyggd knappsats för manuell förbikoppling, samt en LCD för systemdiagnostik. Alla YachtSense-moduler är inneslutna i robusta, vattentäta IPX6-kapslingar och har tre års garanti.

Info: www.raymarine.com/yachtsense