Första bilderna på X-Power 33C

Nu har danska X-Yachts visat hur den nya versionen av före detta svenska HOC 33 kommer att se ut. Efter segelbåtsvarvets övertagande lanseras ”The Red Baron” X-Power 33C som varvets första motorbåt.

X-Yachts har testkört båten, som har en hel del förändringar från den ursprungliga modellen. Motorn är till exempel utbytt från en Volvo Penta till en Yanmar (ursprungligen Toyota) V8-diesel med effekter på 320, 350 eller 370 hk.

Enligt planerna ska X-Yachts ha de första testkörningarna med press och inbjudan 15–17 januari i Haderslev. Själva dopet av båten ska hållas 16 januari.

X-Yachts har byggt segelbåtar i över 40 år och tar därmed ett nytt, stort steg när de även börjar producera motorbåtar. Den första modellen, X-Power 33C, ska premiärvisas i januari och vänder sig troligen till både nya kunder och – framför allt – X-Yachtsägare som även vill ha en motorbåt med samma varumärke.

– Vi skapar något unikt med den här båten. Den vänder sig till människor som älskar att vara på sjön och som vill tillbringa en helg eller några dagar till havs. Liksom med våra segelbåtar går säkerhet och hög kvalitet hand i hand med prestanda i de här nya produkterna, säger Kræn Brinck Nielsen, vd för X-Yachts.

X-Power 33C har det patenterade skrovet från svenska Petestep. Det ska göra båtens gång mjukare och orsakar mindre vågbildning än traditionella, planande skrov.

De två första lanseringarna gäller 33 Cruiser och 33 Explorer. Den första modellen av X-Power ska premiärvisas i januari och därefter kommer en andra modell i september 2021. En ytterligare modell är planerad att lanseras i januari 2023.

Fakta X-Power 33C

Längd:                     10,2 m

Bredd:                      3,1 m

Djup:                        1,2 m

Vikt:                         4 000 kg

Motor:                      Yanmar 320, 350 eller 370 hk

Personer:                 8

Bränsle:                   380 liter

Vatten:                     100 liter

Hålltank:                  100 liter

Info:                         www.x-yachts.com

 

Foto: X-Yachts, Nikolaj Schwaner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*