22 december, 2020

Mer komfort i nya Buster Phantom Cabin

Buster Boats uppdaterar sin största kabinbåt – Phantom Cabin. Denna rejäla transportbåt får till säsongen 2021 bland annat separat toalett med ingång från kabinen och nya textilier.

Buster Phantom Cabin är en gedigen skärgårdspendlarbåt med plats för upp till tolv personer eller drygt 1 400 kg. Båten är byggd på samma erkänt fina skrov som Buster Phantom i öppen version, en båt som kan förses med dubbla V8:or på häcken.

Efter de två första säsongerna på marknaden har den finländska tillverkaren fått en hel del reaktioner från kunderna. Främst på önskelistan stod en separat toalett, något som återfinns i den uppdaterade modellen. Även tryckvatten och en fläkt på toa är standard.

Båten har också utrustats med den senaste versionen av Buster Q. Vid förarplatsen sitter två stycken 16” (tillval).

Den separata toaletten är monterad på babords sida framför passagerarplatsen. Ingången är utformad som en L-formad dörr. Som standard är den utrustad med hålltank. Båten har även värmare som standard.

En annan synlig förändring är att U-soffan har ersatts med tre rader med bänkar, vilket ger en bättre sittkomfort för passagerarna. Kabinen är som tidigare ljus och trevlig tack vare sina väl tilltagna rutor.

Båtliv provkörde Phantom Cabin vid lanseringen 2018. Redan då var det en båt med goda sjöegenskaper. Allra bäst går den med dubbla utombordare, lämpligen 2×200 hk men det går att köra den med 2×300 hk också. Det betyder en toppfart på över 50 knop och en marschfart på 25–40+ knop. Bäst ekonomisk marschfart är 25–27 knop med en bränsleförbrukning på under 2 lit/M. Två bränsletankar rymmer totalt 400 liter.

Även materialet i dynorna ombord är nytt med bättre stoppning och en mörkare färg på textilierna.

För att förbättra komforten har båten även fått nya dörrar. Framdörren har nu ett enda, låsbart handtag i stället för två i den förra versionen.

Fakta Buster Phantom Cabin 2021:

Längd:                  9,47 m

Bredd:                  2,84 m

Djup:                    0,7 m

Vikt:                      2 800 kg

Maxlast:               1 410 kg

Bränsle:                2×400 liter

Vatten:                 57 liter

Hålltank:               53 liter

Motor:                  400–600 hk

Toppfart:              50+ knop (2×300 hk)

Personer:             12

Info:                      www.buster.fi