4 januari, 2021

Dags att nominera Årets Båtklubb!

Det är hög tid att nominera din favoritbåtklubb till ”Årets Båtklubb”. Tidningen Båtliv utser den vinnande båtklubben, som presenteras under våren 2021.  Klubben får en prestigefylld utmärkelse och båttillbehör värda över 100 000 kr!

Traditionellt hålls prisutdelningen på Båtmässan i Göteborg, men på grund av pandemin blir det annorlunda den här gången. Detaljerna om prisutdelningen är inte klara, men kommer att presenteras bland annat på www.batliv.se.

Alla båtklubbar anslutna till Svenska Båtunionen kan ansöka om utmärkelsen, även tidigare vinnare. Prisbordet är välfyllt med fina priser från många av marinbranschens leverantörer.

Vinnande klubb erhåller utöver ett dignande prisbord med båttillbehör med mera för minst 125 000 kr en specialbyggd skylt tillverkad i ädelträ och komposit från Thore Berntssons båtbyggeri samt en flagga från SBU.

På hemsidan görs en ansökan med en grundlig motivering om varför er klubb bör vinna. Obs att det inte går att rösta på någon klubb på hemsidan. Vinnaren utses av en jury.

För att deltaga måste båtklubben skicka in en anmälan om att man vill deltaga i tävlingen. Senast 10 januari 2021 vill vi ha nomineringar och motiveringar.

Tävlingen Årets Båtklubb arrangeras av tidningen Båtliv, som varje år utser en av Svenska Båtunionens 900 båtklubbar till Årets Båtklubb.

Ansökan görs på hemsidan: www.aretsbatklubb.se

 

Vinnare av Årets Båtklubb 2019 – Karlstads Segelsällskap.

Karlstads Segelsällskap utsågs till Årets Båtklubb 2019. Klubben har många verksamheter, bland annat kvällsseglingar. På bilden de 13 tjejer som hade anmält sig till en kvällssegling. Bakre ledet från vänster: Erika Strömdal, Jessica Åberg, Jenny Tegnhed, Maria Edman Würtz, Jennie Englund Utbult, Tina Gydemo, Sari Jumell och Marie Sjöberg. Främre raden från vänster: Ankie Mitander, Tuva Karlsson Mitander, Ellen Nyhlén, Hedda Utbult och Eve Steinlechner.