5 januari, 2021

Skipperi utökar sin verksamhet kraftigt i Sverige och Norden

Delningstjänster för båtar är ett bra sätt att öka användningen av båten och få ner kostnaderna för ägaren eller ägarna. Skipperi från Finland ökar nu sin verksamhet tack vare större efterfrågan. I Sverige innebär ökningen över 350 procent fler båtar till 2021.

I Sverige och Finland expanderar båtdelningstjänsten Skipperi Fleet till fler städer och utökar med 350 nya Yamarin-båtar. Skipperi lanserar även i Danmark, Norge och Nya Zeeland.

Skipperi Fleet-tjänsten möjliggör båtliv utan alla förpliktelser som båtägande innebär. Mot en månadskostnad ges kunderna under säsongen 2021 tillgång till 350 fullt utrustade Yamarin Cross och Yamarin 63 DC-motorbåtar, varav cirka 140 i Sverige.

Det finns båtar i fler än 15 hamnar i Sverige och över 20 hamnar i Finland. Norge, Danmark och Nya Zeeland öppnar med 1–4 hamnar under 2021.

– Konsumenternas behov och attityder förändras och baserat på kundundersökningar värdesätter våra kunder bekymmersfrihet, tillgänglighet och prisvärdhet. Ett enklare båtliv helt enkelt, säger Axel Nordman, vd Skipperi Sverige.

Skipperi tar hand om båtunderhåll, service, försäkring och säkerställer en tillräcklig kapacitet av båtar under säsongen. Dessutom har man tagit sig an att utbilda nya in i båtlivet.  Under säsongen 2020 var det cirka 30% av kunderna som deltog i en praktisk båtutbildning anordnad av Skipperi.

Info: www.skipperi.se