27 januari, 2021

Silver utökar sin båtfamilj

Silver från Finland utökar sin serie med glasfiberbåtar med ytterligare en bow rider, Puma BR. Den knappt 6 m långa båten blir Z-seriens minsta båtmodell och placerar sig därmed i den populära kategorin, båtar under 6 m.

Båten är godkänd för sju vuxna. Föraren och kartläsaren sitter bekvämt i svängbara komfortstolar som kan svängas för att bilda en sittgrupp tillsammans med soffbänken i aktern. Båten kan utrustas med ett akterkapell och inuti soffan kan ett kylskåp placeras för att hålla mat och dryck kallt under utfärden. Kylskåp och akterkapell är extra tillbehör.

Puman har stora förvaringsutrymmen för sin storlek. Större bagage, en wakeboard eller vattenskidor kan till exempel förvaras i akterbänken, och bänkarna i förens öppna utrymme rymmer veckoslutets matuppköp. I den rymliga förvaringslådan framför kartläsaren kan mindre saker förvaras i skydd för väder och vind. Förvaringsboxar för förtöjningslinor och ankare finns i båtens för och akter.

Liksom i de övriga Z-seriens båtar har även Puma en strömlinjeformad vindruta i glas som stäcker sig långt ut längs med sidorna. Den ger bra vindskydd och gör att föraren har god sikt i alla väderförhållanden.

Båten lanseras virtuellt i mitten av februari.

Fakta Silver Puma BR
Längd:     5,85 m
Bredd:      2,16 m
Vikt:          cirka 750 kg
Motor:       80–115 hk
Info:          https://www.silverboats.fi/se-se