28 januari, 2021

Nybyggd klassiker – Spearfish 32

Helt nya Spearfish 32 har en tidlös design. Det beror på att det är en vidareutveckling från en tidigare vinnare på racerbanorna: Fairey Marine Spearfish.

Båten har linjer som tydligt påminner om andra modeller från Fairey Marine. Flera av de båtarna har blivit riktiga klassiker med sin typiskt brittiska framtoning.

Den ursprungliga Spearfishmodellen var primärt byggd enbart för att ge bästa möjliga prestanda och för att kunna ta hög sjö även i höga farter.

Skrovet i den nya 32-fotaren är designat av Alan Burnard. Fokus är även i denna modell bästa sjövärdighet med goda prestanda. De långdragna och svepande linjerna är hämtade från Supermarine. Trots de låga linjerna har båten ett rymligt inre med en modern interiör och en komfortabel förarplats.

För att bevara personligheten hos Spearfish 32 har tillverkaren tagit hjälp av yachtdesignern Stephen Jones. Han har med hjälp av avancerad teknologi gjort en design som har tagit maximal hänsyn bland annat till viktfördelningen.

Den höga vindrutan med sin rostfria ram ger bra skydd för både förare och besättning. Förar- och passagerarsätena är rejält vadderade och instrumentbrädan ergonomiskt utformad. Där finns plats för två stora touchskärmar, brytare med mera.

Även resten av sittbrunnen är designad med tanke på maximal säkerhet, men här finns även plats för socialt umgänge. Båten är bland annat utrustad med wet bar, kyl, ismaskin och BBQ. För den som vill solbada finns två stora solbäddar. Som tillval finns bimini, propellerskydd med mera.

Motorerna är som standard två stycken MerCruiser TDI 4.2L dieslar på vardera 370 hk samt Bravo 3 drev. Det ger en toppfart på över 40 knop och en marschfart på cirka 35 knop.

Alternativ framdrivning är axlar med vinkelväxel för långdistanskörning. Den som vill köra mer ekonomiskt kan välja motorer på 3,0 liter.

Under däck finns boutrymmen, ett modernt välutrustat pentry och komplett badrum.

Supermarine Spearfish 32 ska sjösättas tidigt i sommar.

Fakta Spearfish 32

Längd:                         10,03 m

Bredd:                         2,95 m

Djup:                           0,84 m

Vikt:                             4 500 kg

Bränsle:                       600 liter

Vatten:                         150 liter

Motorer:                       2xMerCruiser TDI 4.2L

Toppfart:                      40+ knop

Marschfart:                  35 knop

Pris:                             £ 316 000 plus moms

Info:                             www.supermarine.co.uk