29 januari, 2021

Självladdande hydrogenerator och nya elmotorer

ePropulsion har lanserat en självladdande hydrogenerator för eldrift av båtar och flera nya elmotorer. Hydrogeneratorn kan ladda batterierna oavsett båttyp när båten körs eller seglas i 4–10 knop.

Företaget har även lanserat flera nya modeller med elmotorer: Spirit 1.0 EVO, Navy 3.0 EVO och Navy 6.0 EVO. Dessutom lanseras en 9,9 hk Pod Drive. Samtliga ska vara tillgängliga till årets båtsäsong.

De lanserar även ett nytt system för 48V-drift, en ny rorkultsmodell och borstlösa elmotorer.

Samtliga elmotorer från ePropulsion ska använda den nya 48V-plattformen för att bli mer flexibla. Även batterierna i den så kallade E-Series är designade för optimal effekt tillsammans med elmotorerna i Evo-serien. Enligt företaget klarar de upp till 3 000 laddcyklar och det är de första batterierna som flyter.

Nyheterna, som är på motsvarande 3–9,9 hk, har integrerade batterier.  Navy Evo är en modell för lättare användning i till exempel mindre båtar. Den finns i två modeller på 3kW respektive 6kW.

ePropulsion Pod Drive Evo series ersätter axeldrift. Den finnsn i tre modeller – 1kW, 3kW och 6kW. Denna direktdrivna podd är kompakt och arbetar utan ljud. Nyhet för i år är 6kW Pod Drive 6.0 Evo, avsedd för segelbåtar. Den finns även med foldingpropeller.

Info: www.epropulsion.se