8 februari, 2021

Steglösa bogpropellrar från Lewmar

Att med hjälp av en bogpropeller ge stöd så skepparen kan hålla kurs i hamnar och trånga passager är ovärderligt. I många situationer kan dock bogpropellerns effekt vara för hög och justeringarna blir för stora, ett annat problem kan även vara att ljudet är högt. Lewmar lanserar nu en serie 24V bogpropellrar med steglös varvtalsreglering som är en efterlängtad nyhet för många skeppare.

Pressmeddelande:

Motorerna finns för 24V och är borstlösa och styrs av en kontrollbox med PWM signal vilket gör det möjlighet att ställa ett exakt varvtal. Att använda den effekt som krävs för att hålla båten i position ger en tystare och behagligare manövrering. Konstruktionen ger dessutom fördelen med längre livslängd och mindre underhåll. Fembladig högpresterande propeller ger jämn kraft i båda riktningarna. De har härdad och svarvad skruvväxel för maximal verkningsgrad och bullerfri kraftöverföring. En högeffektiv tätning och splinesmonterad propeller, ingen tank att installera, inget läckage och inget underhåll. Ett av få underhåll som kan uppstå är om propellern blir blockerad, systemet skyddas då av en brytpinne. Den är monterad på motorsidan inne i båten för enkelt utbyte utan att lyfta båten.

Lewmar Proportional Thruster finns 5 storlekar från 3kW till 8kW.

Pris från 20 575 kr.

Info: www.comstedt.se