11 februari, 2021

Mercury lanserar Verado V12 på 600 hk

Mercury Marine lanserar den helt nya Verado-motorn med V12 och 600 hk. Den nya motorn omdefinierar prestandan för utombordare.

Den helt nya Verado V12-utombordsmotorn är på 7,6 liter och 600 hk. Med denna lansering fortsätter Mercury att transformera och omdefiniera marknaden för utombordsmotorer med hög effekt, genom att erbjuda sin mest kraftfulla och starkaste utombordare, som dessutom inkluderar flera branschnyheter för en mängd olika tillämpningar.

– Båtarna fortsätter att bli allt större och kraven på prestanda ökar. Därför har båtägarna frågat efter en bättre lösning med fler hästkrafter som kan uppfylla deras behov. Vår nya V12 Verado-utombordare är Mercurys svar på detta, sade Chris Drees, president Mercury Marine.

– Med hjälp av vår avancerade teknik och ingenjörskap skapade vi en helt ny definition av prestanda hos utombordare. V12 Verado-utombordaren ger båtägarna en ojämförbar frihet, lyx och kraft att utöva sin passion ute på vattnet. Detta är en fantastisk motor som kommer att förändra båtägandets framtid.

Banbrytande produktinnovationer innefattar följande:

Världens första utombordare med V12:a.Verado-insugsmotorn på 600 hk har stor slagvolym och fyra kamaxlar som genererar ett imponerande vridmoment för att snabbt få upp tyngre båtar i planing och snabbt accelerera upp i hastighet.

Branschens första 2-växlade automatlåda för en utombordare optimerar motorns varvtal efter belastningen, vilket underlättar för en kraftfull acceleration och ytterst effektiv körning i marschfart.

Branschens första styrbara växelhus på en utombordare vrider sig fristående under vattnet, medan motorenheten sitter kvar i ett utrymmesbesparande och fast läge. Detta ger mer plats för multimontage och en vidare styrvinkel för smidig styrning. Tack vare motroterande propellrar har den också bättre ”grepp” i vattnet när du ska lägga till och manövrera där det är trångt.

Flera förbättrade Mercury-tekniker arbetar tillsammans för att ge V12 Verado-utombordaren exceptionellt bra bränsleekonomi och räckvidd.

– V12 Verado-utombordaren levererar allt det båtägarna vill ha och mer därtill med sina många hästkrafter. Motorn gör båtarna enkla att manövrera vid bryggan och ger en överlägsen styrning i alla hastigheter. Den är otroligt bränslesnål, så båtägarna kan åka och stanna ute längre. Den är så behaglig och tyst att du utan problem kan föra ett samtal med någon när motorn är igång. Den är hållbar, tillförlitlig och enkel att underhålla. Det finns inget som liknar V12 Verado på marknaden idag, sade Drees.

Utvecklingen av utombordaren V12 Verado är ett resultat av Mercurys fortsatta engagemang för investering i forskning och utveckling och en utökad tillverkning, vilket inkluderar investeringar på mer än 1,5 miljarder dollar sedan 2008.

– Vi har investerat kraftigt och under många år för att förbättra vår förmåga att förvandla ytterst kreativa idéer till praktiska, funktionella och tillförlitliga system”, sade Tim Reid, Mercury Marines vice president för utveckling och teknik. ”Det arbetet har placerat oss på en bra plats gällande att förutspå och reagera på marknadsförändringar. Vi lyssnade noga på båtägarnas behov och önskemål och skapade nya produkter med avsikten att överträffa deras högsta förväntningar.

Mercury Marine V12 Verado-utombordaren kommer att börja säljas på marknaderna i EMEA under sommaren 2021.