Andra nya modellen från Saxdor Yachts

Saxdor 320 är den andra nya båtmodellen från finska Saxdor Yatchs. Bakom varumärket står samma designer som även funnits med när Aquador och Axopar skapades.

Saxdor 320 är tillverkarens andra modell och som vanligt när designern Sakari Mattila är inblandad väntar flera versioner runt hörnet. Båten är tänkt att presenteras i tre olika modeller, varav den första är Saxdor 320 GTO. Den modellen har T-top, walk around och övernattningsmöjligheter.

Linjerna hos Saxdor påminner om både de båda nordiska båtfamiljerna Axopar och Nimbus WTC-serie med en inblandning av Invictus Yachts. Eleganta och svepande linjer med en sportig look och byggda för utombordsmotorer.

GTO-modellen presenteras med Mercury V8-motor på 300 hk, vilket ger en beräknad topphastighet på 38 knop och en marschfart på nästan 30 knop. Med 2×300 hk blir toppfarten över 50 knop och marschfarten 20–40 knop.

Förutom Sakari Mattila finns även J&J Design med i designarbetet. Båten har hög komfort med praktiska utrymmen på däck och en dubbelkabin med separat toalett. Sakari Mattila har även varit med och grundat Axopar, Aquador, XO och Paragon Yachts.

Fakta Saxdor 320 GTO:

Längd:      10,28 m

Bredd:      3,1 m

Bränsle:    450 liter

Vikt:          2 650 kg

Motor:      Mercury Verado 300 hk V8 i singel- eller dubbelinstallation

Pris:         från 1 245 000 kr

Info:          https://seacastle.se/

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*