18 februari, 2021

Fler möjligheter att skräddarsy

Zeelander Yachts utökar möjligheterna att skräddarsy sina ”lyxyachter i miniformat”. Det senaste på dessa superdesignade båtar är mera glas och hydraulik.

Zeelander har blivit internationellt kända för sina eleganta yachter i retrostuk. Enligt vissa konkurrenter handlar det mer om design än funktion, men båtarna drar onekligen till sig många uppskattande blickar.

Kunderna av den här typen av båtar är kräsna. Därför utökar tillverkaren valmöjligheterna med insynsskyddande glas och hydraulik för badplattform och landgång. Allting för att skydda besättningen och göra båtlivet så bekvämt som möjligt.

Zeelanders sortiment omfattar modeller: Z44, Z55 och flaggskeppet Z72. Gemensamt för dem är de mjuka, flytande linjerna och rundade skrovformer i kombination med ett sportigt utseende. Båtarna har dock inte upphört att utvecklas, eftersom varje kund begär allt mer anpassade funktioner.

Den flexibel och hydrauliska landgången är i sig inte något ovanligt tillbehör, men den passar väl in i akterspegeln på Z72. Stora solmarkiser med specialdesignade och lätta kolfiberstolpar är mer exklusivt. I kombination med ett stort solskydd som fälls ut vid den eleganta har ägarna och gästerna en uppsjö av alternativ för att få skydd mot solen och spanande blickar.

På både akter- och sidofönstren på huvuddäck kan integritetsskyddande glas integreras i designen. Glaset kan tonas valbart med ett klick på en knapp.

Bland de övriga tillvalen märks utskjutbar badplattform, framåtblickande ekolod och olika alternativ för baren ombord.

Info: https://www.zeelander.com/