26 februari, 2021

Takten ökar för dieselutombordaren COX300

Med en stor investering i ryggen ökar produktionen av dieselutombordaren COX300. Tillverkaren, engelska COX Powertrain, startade produktionen i maj förra året och har redan märkt av en stark efterfrågan.

CXO300 är specialbyggd för marint bruk. Det engelska företaget har samlat kompetensen från Formel 1-ingenjörer och premiumbilar för att presentera denna motorkonstruktion med ett, enligt företaget, helt nytt koncept i en nybyggd fabrik.

Två stora investerare – privata och en bank – har investerat motsvarande 140 Mkr för att öka produktionen av dieselutombordaren CXO300 och därmed kunna möta efterfrågan. CXO300 byggs vid Cox Powertrains fabrik i Shoreham i England, där tidigare cirka 80 Mkr har investerats för att finansiera den högteknologiska produktionen. Fabriken är noggrant planerad och har byggts med flexibilitet för att kunna öka produktionen vid hög efterfrågan.

– 2020 var en milstolpen för Cox Powertrain när vi började tillverka CXO300 trots de globala utmaningarna med Covid-19. Den här kapitalinjektionen tillåter oss att skala upp produktionen och fullfölja vår växande orderbok, säger Tim Routsis, CEO of Cox Powertrain.

Info: www.coxmarine.com