9 mars, 2021

Anton och Fredrik kvar på andra plats i VM

Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ligger kvar på silverplats på 470-VM i Vilamoura. Men det blev en tuff tisdag på havet.

– Otroligt svår dag idag. Redan på uppvärmningen kliade vi oss i huvudet för de oregelbundna 10–40 graders skift, samt stora skillnader i vindstyrka, säger Fredrik.

Första racet blev ingen hit för Anton och Fredrik med en 15:e plats. Men de kom igen med en tredje plats i det andra. Därmed är de fortfarande bara två poäng efter sina spanska träningskompisar Jordi Xammar/Nicolas Rodriguez, som leder.

Även spanjorerna blandade högt och lågt. Dagens första race spikade de, för att sedan bli 19:e båt i det andra.

– Vi var bra med i första racet efter första kryssen. Men sen blev det en riktigt tung läns där vi tyvärr förlorade oförskämt mycket, berättar Anton och Fredrik och fortsätter:

– Vi lyckades tyvärr aldrig riktigt komma tillbaka efter det och vi kände stor besvikelse efter målgången. Men vi repade oss och seglade bra i det andra racet med en trea i mål. Vi är stolta att vi kommer tillbaka i andra racet efter ett tufft första race.

– Nu är det energi och vila som väntar, för att maximera återhämtningen inför kommande race.

För Olivia och Lovisa, som jagar en OS-plats, blev det också ett hyfsat och ett mindre bra resultat på tisdagen. De började med en nionde plats för att sedan bli 23:a i andra racet. Dagens resultat gör att de avancerar en placering – från 13:e till tolfte plats.

Mycket segling återstår innan sista racet ska seglas och VM ska avgöras på lördag. De kommande dagarna väntas mycket lätta och växlande vindar, medan det förväntas bli mer vind framåt helgen.

Foto: Uros Kekus Kleva.