12 mars, 2021

Ny 40-fotare från Hallberg-Rassy

Hallberg-Rassy presenterar en ny 40-fots segelbåt, som får världspremiär på Öppet Varv i augusti. Även denna nyhet har dubbla rattar, lätthanterlig rigg och en modern skrovform.

Pressmeddelande:

Nya Hallberg-Rassy 400 är en aktersittbrunnsmodell med dubbla rattar, en modern och effektiv skrovform med dubbla roder och en lätthanterlig rigg. Interiören erbjuder val mellan en och två akterkabiner, ett eller två toalettutrymmen, klassisk inredning i mahogny eller ljus europeisk ek. Efter mittsittbrunnsmodellen 40C är 400 med aktersittbrunn den andra nya 40-fotsmodellen från Hallberg-Rassy på kort tid. Det första exemplet presenteras 27–30 augusti 2021 på Skandinaviens största segelbåtsmässa, Öppet Varv i Ellös, på Orust.

Stor aktersittbrunn

Rörelsefriheten är stor tack vare de två styrpiedestalerna. Det finns gott om plats för knappar och skärmar och telltailsen i förseglet är lätta att se för rorsman. Sittbrunnssargarnas topp är breda nog att erbjuda flexibilitet att sitta antingen uppe på sargen eller nere på sittytan, med sidostöd av sargen. Ett fast, högglanslackat teakbord är möjligt. Kontroll-linorna leds dolda till sittbrunnssargarna, vilket möjliggör elektriska vinschar utan att förlora något inredningsutrymme. Det finns förvaringsfack för överflödiga linor så att sittbrunnen alltid är ren och snygg. Storskotssystemet är placerat ur vägen framför den Hallberg-Rassytypiska vindrutan. Det finns en utfällbar badplattform. Sittbrunnen är längre och stuvutrymmena på däck är större än på 412.

Flexibla inredningslösningar

Trots att båten “bara” är på 40 fot, kan man välja en eller två toaletter, och två eller tre sovkabiner. Den främre kabinen kan beställas i tre olika layouter:

För första gången på en aktersittbrunns-Hallberg-Rassy: Ägarkabin i fören med extra bred centerkoj med eget toalettutrymme med dusch med akrylglasdörrar.

Dubbelkoj med toalettutrymme, med dusch med akrylglasdörrar och plats för tvättmaskin eller.

Förkabin med dubbelkoj utan egen toalett.

Salongen finns med två soffor eller en L-soffa och fåtöljer. Om man väljer en akterhytt är styrbordssoffan i salongen extra lång. För första gången på en aktersittbrunns-Hallberg-Rassy erbjuds nedgångsstickskotten på gasfjädrar.

Akterut finns antingen en akterkabin med ett stort toalettutrymme med separat dusch, eller två akterkabiner, även då med separat toalettutrymme.

Lätthanterligt segelplan

Riggen är modern och lätthanterlig. Storseglet överlappar bara något och gör det lätt att slå. Det finns ett alternativ med självslående fock. Bogsprötet är elegant integrerat i skrovet och däcket som standard och är inte eftermonterat. Bogsprötet gör det lättare att använda en gennaker, en stävstege med plattform och ett stävankare från Ultra.

Komfortmöjligheter

Komfortutrustning som bog- och akterpropeller med dockningsfunktion finns att tillgå och det kan kombineras med ett 230 V elverk. Det finns andra bekvämlighetsalternativ som tvättmaskin, diskmaskin eller ett extra kylskåp och frys. Luftkonditionering och avsaltningsanläggning är också möjliga.

Världspremiär på Öppet Varv 27–30 augusti 2021

Nya Hallberg-Rassy 400 kommer att ha världspremiär på Skandinaviens största segelbåtsmässa Öppet Varv i Ellös på Orust, 27–30 augusti 2021.

Mer info: https://www.hallberg-rassy.com/sv/batar/hallberg-rassy-400/