22 mars, 2021

Foiler i lyxig kabinversion

Bärplansbåten Foiler presenteras i en ny version med kabin. Royale Cabin-modellen kombinerar den senaste tekniken från Foiler med en lyxig ny layout och en främre hytt.

Foiler är ingen båt för vanliga plånböcker. Tvärtom krävs det rejäla inkomster för att kunna köpa den. Men som med många dyra produkter kommer ofta ny och spännande teknik därifrån.

Till skillnad från den öppna Venturi-modellen har Royale Cabin en kabin i fören och lyxiga platser i en soffa i aktern. Kabinen är väl skyddad för att garantera integritet utan att äventyra utsikten. Dubbla glasfönster i fören ger bra sikt.

Båtens linjer är lika svepande som i föregående modell. Båten har en helt öppen förarplats, som dock är väl skyddad på sidorna. Royale-modellen har utformats för en krävande ägare som tycker om att köra båten själv.

Körupplevelsen är lika speciell som i alla bärplansbåtar. Båten kan köras långsamt genom vattnet eller flygande ovanpå. 132 smarta sensorer övervakar ständigt allt från bärplan till roder samt motorns prestanda.

Foiler är ett ganska lätt bygge. Motoriseringen är dock kraftfull med två V8-motorer på 740 hk tillsammans. Toppfarten är upp till 28 knop ”i sjön” eller 40 knop med bärplanen och 1,5 m över vågorna. Båten börjar foila vid cirka 12 knop. Vid foiling i 30 knop är Foilers bränsleförbrukning 2 lit/M.

Fakta Foiler Royale Cabin

Längd:                     9,8 m

Bredd:                      spänner mellan 3,3 och 7,2 m beroende på foilsen

Djup:                        0,7 m–1,9 m (foils nere)

Motorer:                   2 x 370 hk diesel

Personer:                 8

CE-klass:                 B

Info:                         www.foiler.com