19 mars, 2021

Nästa generations RIB från Nordkapp

Nordkapp lanserar vad de kallar ”nästa generations RIB”. Nordkapp Airborne 7 är den första modellen.

Nordkapp Airborne 7 är den första båten i en helt ny serie båtar från tillverkaren. Detta är ett helt nytt initiativ från Nordkapp, som satsar hårt för att komma in i RIB-segmentet. Båten har flera av de smarta och praktiska lösningar som känns igen från Nordkapps glasfiberbåtar.

– Vi har stor tilltro på att vi kan tillföra RIB-marknaden helt nya idéer. Därför har vi utvecklat Nordkapp-serien Airborne med hög komfortnivå och bra utrustning. Vi har tagit med oss allt som vi har lärt oss från många år inom båtproduktion. Airborne 7 blir första båten i en bred portfölj av RIB-modeller från Nordkapp framöver, säger Hans Petter Slang, daglig ledare i Frydenbö Boats som äger Nordkapp.

Förutom en redan hög standardutrustning är båten förberedd för både kylskåp och bogpropeller. I konsolen finns det plats för en stor kartplotter och man kan välja mellan tryckvattentank med dusch på badplattformen eller sprayhood och körkapell.

– Detta gör att Nordkapp Airborne 7 passar speciellt bra för en typisk nordisk sommar samtidigt som båten är en praktisk RIB säger Slang.

Fakta Nordkapp Airborne 7

Längd:                    6,80 m

Bredd:                    2,53 m

Vikt utan motor:      900 kg

Bränsle:                  200 liter

Vatten:                   40 liter

Motor:                    200 hk

Personer:               10

Info:                        www.nordkapp-boats.com