26 mars, 2021

22,8 m flybridgebåt från Princess Yachts

Princess Yachts kompletterar den sofistikerade Y Class-familjen med den helt nya Y72 Flybridge Motor Yacht. Båten är designad i samarbete med Olesinski och italienska Pininfarina och har fyra stora kabiner och en exceptionell inredningsdesign från Princess Design-studio.

Enligt Princess Yachts innebär Princess Y72 en ny nivå av design, lyx och utrymme tillsammans med fantastiska prestanda och teknik.

Y72 blir en del av båtbyggarens prisbelönta Motor Yacht-sortimentet tillsammans med hennes systerbåtar, Y78, Y85 och flaggskeppet i sortimentet, Y95 som ska lanseras senare i år.

Y72, som har många influenser från sin större syster Y85, finns med ett urval av olika träalternativ med utökad teak som standard. Bänkskivor för pentryt (komplett kök är mer relevant) levereras i kvarts. Alla badrum har formade bänkskivor med massiva ytor med golv i valfri marmor, granit eller kvarts.

Båten har mycket goda prestanda med en toppfart på 34 knop. Ombord har alla utrymmen designats för att ge stor volym och en lyxig känsla. Y72 är avsedd för ett att alla ombord ska kunna spendera mycket tid utomhus. Princess har lyckats konstruera en lång flybridge med ett långt tak men ändå behållit en sportig look. Taket på flybridge har öppning och glaspaneler som kan öppnas för att släppa in solljus.

Inredningen är designad som hos de större Y-klassbåtarna. Den stora U-formade matsalen, som är utrustad med handtillverkade teakbord, kompletteras med en wet bar med elektrisk grill, handfat och lådkylskåp. Akterut kan man förvara en Williams Sportjet 395 eller motsvarande.

Princess Y72 är utrustad med dubbla MAN V12-motorer på antingen 1 400 hk eller 1 650 hk vardera. Det senare alternativet ger toppfarten 34 knop.

Fakta Princess Y72

Längd ö a:                22,8 m

Längd v l:                 22,31 m

Bredd:                      5,45 m

Djup:                        1,72 m

Vikt:                         53 300 kg

Bränsle:                   4 500 liter

Vatten:                     909 liter

Motorer:                   MAN V12 (2×1 650 hk). Fart 32–34 knop

MAN V12 (2×1 400 hk). Fart 28–30 knop.

Info:                         www.princessyachts.com