29 mars, 2021

SY Borkumriff II – en återfödd klassiker

Efter en större ombyggnad går det 31 m segelfartyget Borkumriff II mot en ny vår. Hon erbjuder all klassisk elegans och en extra fin segellingsupplevelse i kombination med överdådigt boende.

Den 31 meter långa Borkumriff II levererades ursprungligen 1982 av Lubbe Voss för en mycket erfaren och passionerad båtägare. Efter en omfattande ombyggnad 2020 har den charmiga och klassiskt utformade skonaren fått en modern twist som gör henne till det bra val för chartersegling eller som en bas för äventyr.

Borkumriff II har plats för upp till åtta gäster i fyra kabiner med egna badrum, inklusive en rymlig master-svit och ytterligare tre gästkabiner. Den moderna matsalongen på nedre däck har mysiga sittplatser runt ett stort bord, fristående skrivbord och bar. I ytterligare en större avdelning finns gott om plats för den som vill koppla av under andra tider.

Fartyget är tänkt för charter, men passagerarna får hjälpa till och ta rodret under övervakning av kaptenen när Borkumriff II rör sig genom vattnet. För den som främst vill hålla på med vattensport finns gott om möjligheter till detta ombord.

Borkumriff II är elegant på utsidan tack vare ett helt nytt lackeringsjobb i tidlöst svart och benvitt. Hennes tekniska utrustning och seglingssystem har granskats och uppdaterats.

Även inombords är fartyget uppdaterat. Kabinerna har fått nya mahognygolv samt nya klädsel-, lack- och lackarbeten. Dessutom har alla ljudunderhållnings- och luftkonditioneringssystem uppdaterats.

Salonger och styrhuset har renoverats med bland annat nya termoisolerade fönster med förkromade ramar, nytt golv och klädsel inklusive en renovering och omlackering. Energieffektiv LED-belysning har installerats i hela interiören. Även på däck har all hårdvara uppdaterats eller renoverats, inklusive landgång och däcksbeklädnaden.

För närvarande ligger Borkumriff II i Nederländerna. För den som vill chartra henne är hon reda att segla över hela världen.

Fakta Borkumriff II

Längd:                     31,0 m

Bredd:                      6,1 m

Gäster:                     8

Besättning:               5

Kabiner:                   4

Motor:                      John Deere 6086AFM75

Marschfart:               8 knop

Toppfart:                  10,5 knop

Byggnation:              Lubbe Voss Germany/1982