31 mars, 2021

Technohull med största kabinen

Technohull Omega 47 är något för den som vill ha en elegant, stor RIB med en väl tilltagen kabin. Den närmare 14 m långa och snabbgående båten är godkänd för upp till 4×450 hk.

Det är inte alla som vill åka långsamt och därmed miljövänligt på sjön. En del söker ständigt efter gränsen för hur snabbt men ändå bekvämt man kan susa fram över vågorna.

Technohull är kända för sin aggressiva design och höga prestanda. Det gäller inte minst den nya 47-fotaren, som har designats med tillverkarens erkänt imponerande Dynastream skrovteknologi.

Sju skrov har redan byggts av den nya modellen, som enligt denna grekiska tillverkare kombinerar superyacht finish med sportiga prestanda. Modellen är en vidareutveckling av Omega 45.

På däck märks at båten har större utrymmen än 45:an. Här finns plats för extra sittplats vid föraren, sittbrunnsbord och en extra solbädd. Kabinen har mycket mer utrymme än i traditionella RIB-båtar. Här finns bland annat en väl tilltagen dubbelbädd och en stor dusch.

Bland motoralternativen finns 2 x 600 hk Mercury Verado utombordare, som är världens första V12 utombordare. Det finns även plats för upp till 4 x 450 hk Mercury Racing eller dieselinombordare.

Prestanda är över 80 knop beroende på motorval. Enligt Technohull ger deras patenterade Dynastreamskrov 10–15 procent mer effektivitet än tidigare skrov från Technohull.

Fakta Omega 47

Längd:                     13,80 m (utbordarversionen)

Bredd:                      3,60 m

Vikt:                         5 500 kg

Bränsle:                   1 200 liter

Vatten:                     180 liter

Motorer:                   Max 4xMercury Racing 450R

2xMercury V12 Verado 600

Info:                         https://technohull.com/