8 april, 2021

Ny serie professionella båtar i lättkomposit i Sverige

Tuco Marine har lanserat ett nytt program av snabba och lätta arbetsbåtar för den nordiska marknaden, från 8 till 15 m. Båtarna är byggda på TUCO Marines varv i Faaborg, Danmark, och tillverkas av lätt komposit i ett modulärt upplägg, där moduler för hytter och skrovdelar kan anpassas till kundens behov.

Pressmeddelande:

Den moderna vakuuminjiceringsteknologin garanterar starka, lätta och tåliga skrov som ger mycket bra prestanda på båtarna i alla arbetsförhållanden. Båten på bilden är en ProZero 11m Offshore Daughter Craft levererad i januari 2021 till Royal Wagenborgs tredje W2W offshorefartyg.

Tuco Marines ProZero program av professionella båtar levereras med framdrivningssystem enligt kundens önskemål. De olika modellerna erbjuds med vattenjet, drev eller IPS vilken ger båtarna goda fart och manöveregenskaper, uppskattat i de tuffa arbetsförhållandena som båtar är konstruerade för. För vissa modeller är utombordare att föredra, för enkel installation och underhåll.

I samarbete med Artemis Technologies har Tuco Marine byggt en arbetsbåt med bärplan som drivs med elektrisk framdrift. Det ger en liten föraning om framtidens drivlinor och båtskrov för emissionsfria transporter, som kommer att kräva lätta och starka kompositkonstruktioner för att minska vikterna och minimera storlek på bärplanen.

Tuco Marine fokuserar på tre olika arbetsområden, Offshore med besättningsbåtar och räddningsbåtar till vindkraftsparker och riggar, militära applikationer i form av ett brett program av RIB båtar och till övrig yrkestrafik som patrullering och brandförsvar samt arbetsbåtar till hamntjänster och andra arbeten till havs. ProZero 15 m arbetsbåtar är populära i Norge på fiskodlingarna. De är anpassade för de utmaningar som väder och vind utgör längs den norska kusten samtidigt som de utför löpande arbeten på fiskodlingarna över stora områden.

De mindre 8 m hyttbåtarna i ProZero programmet är populära i skärgårdarna runt om i Skandinavien, för både lokal befolkning och fritidsfolk och är ett härligt och tyst alternativ till dagens traditionella båtar.

Info: www.kanmarine.com